Udstrækning for cykelryttere – er det noget værd?

0

Har det egentlig nogen gavnlig effekt at bruge tid på udstrækning som cykelrytter? Hvor lang tid og hvor mange gange skal du strække ud? Hvilke udstrækningsøvelser er ekstra gode at benytte sig af?

Disse spørgsmål forsøger vi at besvare i denne artikel, der kommer til at handle om udstrækning for cykelryttere. Udtrækning er et emne, der tit og ofte bliver omtalt i cykelkredse, men der er ikke rigtig nogen som ved om det virker – og hvordan det reelt set skal gøres for at få størst udbytte.

Er udstrækning for cykelryttere noget værd?

Ja og nej. Det er ikke alle, der får noget nævneværdigt ud af at strække ud. Dog er der alligevel en stor del som kan drage stor nytte af at inddrage udstrækning i den ugentlige træningsrutine. Derfor er det værd at give et forsøg, hvis du for eksempel gerne vil minimere dine smerter i ryggen under længere cykelture.

Fordele ved udstrækning

Der er ingen tvivl om, at udstrækning vil gøre dig mere smidig og give dig en større bevægelighed – og det er uden tvivl noget du som cykelrytter kan drage stor nytte af. Herunder kan du læse mere om, hvilke fordele du kan få ved at strække ud.

Mindre risiko for skader og lignende

Ved regelmæssigt at strække ud minimerer du risikoen for skader. I takt med, at din krop bliver mere fleksibel, så kan den holde til mere, hvilket altså kommer dig til gavn rent skadesmæssigt.

Du får nemmere ved at have aerodynamisk position på cyklen

Har du altid drømt om at cykle i en ligeså aerodynamisk position som profferne? Denne drøm kan blive til virkelighed ved hjælp af udstrækning. Udstrækningsøvelser vil nemlig gøre det nemmere for dig at komme ned i en aerodynamisk position, hvor du kan spare en masse energi.

En hurtigere restitution

Sidst men ikke mindst vil udstrækning for cykelryttere også give dig en hurtigere restitution. Dette er især en fordel, hvis du følger et hårdt træningsprogram og derfor har brug for at have friske indtil hviledagen kommer.

Sådan skal du strække ud

Det må ikke gøre ondt

Når du trækker ud, er det ikke meningen, at det skal gøre voldsomt ondt. Det handler om at ramme det behagelige stræk, hvor du ligger lige på grænsen til smerte. Hvis det gør for ondt, når du strækker ud, har det den modsatte effekt.

Hav fokus på din vejrtrækning

Sørg for at trække vejret helt ned i maven, når du strækker ud. På dine udåndinger kan du med fordel prøve at presse dig selv lidt ekstra, men pas på det ikke gør ondt.

30-90 sekunder pr. stræk er optimalt

Forsøg at strække ud i 30-90 sekunder pr. stræk. Du kan evt. bruge de første sekunder af et stræk til at bygge stille og roligt op. 

Tag et nærmere kig på disse udstrækningsøvelser

Vi har været en tur forbi Youtube med henblik på at finde nogle gode videoer om udstrækning for cykelryttere. Se videoerne herunder og lad dig inspirere.

 

 

Del med dine venner:

Comments are closed.