Elevationssengen er den bedste seng til sportsfolk

0

Er du på udkig efter en elevationsseng som er skræddersyet til sportsfolk? Så er du kommet til det rigtige sted. Her kan du finde en masse information om elevationssenge samt hvad du helt konkret skal være opmærksom på, hvis du ligesom andre sportsfolk har behov for den optimale restitution og søvn.

Derudover har vi samlet de mange attraktive fordele ved at købe en elevationsseng i en overskuelig oversigt, så du har det bedste udgangspunkt, inden du gør dit endelige køb.

Tag et kig på dette udvalg af elevationssenge

Hvis du allerede nu ved, at du gerne vil have en elevationsseng, men ikke ved, hvor du skal kigge, så anbefaler vi, at du besøger forhandleren Bedre Nætter. De har nemlig et stort udvalg af elevationssenge som er perfekte til dig, der dyrker meget sport og derfor har brug for en effektiv restitution.

Se Bedre Nætters store udvalg af elevationssenge

Det kan du læse om

Derfor er elevationssenge populære hos sportsfolk

Elevationssenge vinder stadig stigende popularitet herhjemme. Er du cykelrytter eller udholdenhedsatlet, er du garanteret bekendt med, hvor stor en indflydelse god restitution har på din træning og præstation. I forlængelse af dette er det utrolig vigtigt at have de bedste rammer som understøtter en god og dyb søvn.

Elevationssenge er kendte for at give den helt rigtige støtte til kroppen og er bygget på et fundament som tager udgangspunkt i funktionalitet samt komfort. Er du på udkig efter en optimal seng som nænsomt omfavner din trætte krop og som giver dig den ultimative restitution? Så er elevationssengen det rigtige valg for dig.

Det smarte ved en elevationsseng er, at du har mulighed for at justere selve fodenden og hovedenden på flere forskellige måder, så den passer perfekt til dit individuelle behov. Har du behov for at hvile benene efter en lang cykeltur? Så kan du justere sengen, så dine ben kommer op i højde og på den måde får den bedste hvile. Det er netop denne tilgang som gør, at du altid er sikret den rigtige position. Døjer du med skader eller ømme led? Så kan elevationssengen også mindske de smerter, som er forbundet med disse.

Sengen har en integreret elevationsfunktion som bevirker, at du hurtigt og nemt kan justere i højden – du kan altid styre sengen i den rette vinkel, så den passer og komplementerer dit behov.

bedst i test elevationsseng

Der er ingen tvivl om, at elevationssengen er den bedste seng til dig som træner meget og derfor har brug for en optimal søvn.

5 ting du skal vide om god restitution

Som du nok allerede har gættet og ved på forhånd, er restitution alfa og omega, hvis du vil brillere i din respektive sportsgren. I følgende afsnit har vi samlet de fem vigtigste ting, du bør vide, når det kommer til optimal restitution og performance. Har du styr på disse fem ting, så er du sikker på, at du er et skridt foran dine konkurrenter.

 1. Hvad sker der, hvis du ikke restituerer ordentligt?

Som vi allerede har været inde på, men som vi ikke kan understrege grundigt nok, så er god restitution det, der adskiller den suveræne atlet fra den gode atlet på dagen. Uden ordentlig restitution vil din krop ikke få mulighed for at genopbygge sig selv. Når du træner, nedbryder du muskelfibre som bliver genopbygget stærkere end de var før – igennem god restitution.

Giver du ikke din krop de bedste forudsætninger for god restitution, mister du muskelmasse og styrke. I forlængelse heraf vil din form automatisk blive dårligere på længere sigt, da du taber styrke og hurtighed.

 1. Det her kan du selv gøre for at opnå en god restitution

Efter en hård træning, hvad enten det er et cykelløb eller blot almindelig styrketræning, er det vigtigt at slutte af med noget let bevægelse. Et eksempel er fodboldspillere som ’løber af’ efter en hård kamp. Det løsner op i musklerne og leddene, så blodet kan skylle affaldsstofferne væk fra vævet.

Traditionelt set kan du også benytte dig af kulde- og varmebad med 10 sekunders intervaller, hvilket kan speede restitutionsprocessen op.

 1. Gode kostvaner giver en bedre restitution

Når du laver hårdt fysisk aktivitet, er det vigtigt, at du indtager nok proteiner for at beholde eller bygge nyt muskelmasse. De gængse regler, når det kommer til indtagelse af proteiner er, at du minimum skal indtage 0,25 gram protein og 0,5 gram kulhydrater per kilo kropsvægt du vejer.

Dette giver din krop næring til at genopbygge og restituere, så du er klar til den hårde træning igen. Derudover er det vigtigt, at du indtager nok vand som transporterer næringsstofferne rundt i kroppen og gør, at du optager maden bedre.

 1. Restituér med en bedre søvn

Nu hvor det handler om elevationssenge, er det naturligvis på sin plads at komme ind på optimal restitution gennem søvn. Søvn er en af de vigtigste former for restitution. Din krop heler sig selv, mens den sover, hvilket afhjælper det nedbrydende hormon kortisol som bliver frigivet, når din krop udsættes for stress eller hård fysisk træning.

Forskerne herhjemme foreslår, at vi sover ca. otte timer hver nat for at understøtte et sundt helbred. Derudover kan du supplere med en morfar eller meditation i løbet af dagen for at holde stressniveauet nede.

 1. Hvor længe skal du restituere?

Ligesom med alt andet er restitutionsbehovet individuelt. Derudover afhænger det af din fysiske form, aktivitetsniveau, kost- og søvnvaner. Det bliver generelt anbefalet 48 timers restitution fra endt hård træning til du på ny genoptager en hård træning med høj puls.

Hvilken elevationsseng skal du så vælge?

Da der findes en masse forskellige modeller, kan det være svært at finde den helt rigtige elevationsseng til dit behov. Inden du går på jagt i den uoverskuelige jungle kan du med fordel gøre dig overvejelser omkring følgende faktorer:

 • Hvad er dit budget?
 • Hvad er dit behov med henblik på kvaliteten?

Udover ovenstående to punkter er det selvfølgelig også prisen som er i centrum, hvor god den integrerede madras samt topmadras er. Er du i tvivl, om den pågældende elevationsseng som du kigger på er noget der understøtter en god restitution? Så foreslår vi altid, at du tager direkte kontakt til fagpersoner, som kan vejlede dig grundigt.

Når du går i dialog med en fagperson er det vigtigt, at du er tydelig i dine krav og forventninger til sengen. Gør dig eventuelt overvejelser om følgende:

 • Har du brug for en seng, der er udstyret flest mulige fjedre?
 • Har du brug for en seng, der hjælper mod smerter (skader og rygproblemer)?

VeloVelo.dk anbefaler BedreNætter

bedre nætterHvis du gerne vil have gratis ekspertrådgivning i valg af elevationsseng, så anbefaler vi, at du tager kontakt til Bedre Nætter. Bedre Nætter er en online forhandler af senge og madrasser med en stor viden inden for branchen. De er oplagte at kontakte, hvis du gerne vil have den bedste hjælp – og så er hjælpen gratis.

Få gratis hjælp og rådgivning til valg af seng hos Bedre Nætter

Opsummering: Elevationens mange fordele

 • En elevationsseng er det perfekte valg til sportsfolket – den understøtter en god søvn samt restitution
 • Elevationssengen vinder stadig stigende popularitet herhjemme
 • Elevationssengen kan tilpasses dit individuelle behov
 • Sengen kan justeres i forskellige grader, så du altid får den bedste komfort

Derfor bør du købe en elevationsseng

Her til sidst vil vi gerne understrege vigtigheden i at investere i en god elevationsseng til dig som dyrker meget sport. Det er videnskabeligt bevist, at vi bruger 1/3 af vores liv i sengen, hvilket gør, at sengen er det vigtigste møbel i hjemmet. Derudover er søvn vigtigt for vores produktivitet, restitution og helbred. I forlængelse af dette håber vi selvfølgelig også, at ovenstående artikel har været med til at inspirere dig til at træffe et bedre valg af elevationsseng, så du kan optimere din træning og dit helbred. Du ønskes en rigtig god træning og ikke mindst en god nat!

Del med dine venner:

Comments are closed.