Kosttilskud til cykelryttere – Guide

0

Hvis du er cykelrytter og gerne vil have det maksimale ud af din træning, så er der ingen tvivl om, at din kost skal sammensættes på den helt rigtige måde. Kosten spiller nemlig en uhyre stor rolle i forhold til, hvor godt du præsterer på cyklen og ikke mindst, hvor god og hurtig du er til restituere.

Dog er det langt fra alle, der kan sammensætte en kost, hvor mængden af proteiner, kulhydrater og fedt er optimal. I det tilfælde er det oplagt at benytte sig af kosttilskud til cykelryttere – og det er lige præcis dét vi skal se nærmere på i denne artikel.

Nedenstående produktanbefalinger er baseret på tests

Her på VeloVelo.dk har vi været så heldige at få tilsendt en række forskellige produkter inden for kosttilskud af Bodylab.dk. Alle disse produkter er blevet testet i cykelrytter-øjemed, hvilket vil sige, at nedenstående anbefalinger henvender sig til dig som cykeltræner.

På baggrund af vores tests vil vi til hver en tid anbefale Bodylab.dk, hvis du er på jagt efter kvalitetsfyldt kosttilskud til en fair pris. Derudover har virksomheden et stort udvalg – både hvad angår tilskudstyper, men i den grad også smagsvarianter, hvilket er en stor fordel ifølge VeloVelo.dk. Og så skader det heller ikke, at kundeserviceafdelingen er flinke og imødekommende.

Se Bodylab.dks udvalg af kosttilskud til cykelryttere

Det kan du læse om

Proteinpulver: Perfekt til hurtigere restitution

Hvis du gerne vil hjælpe din restitution godt på vej, så bør du indtage en proteinshake efter hver endt træning. Efter en hård træning er dine muskler nedbrudt. Med henblik på at gendanne og øge muskelmassen efter træningen er det ekstremt vigtigt, at du inden for kort tid (30 minutter) får tilført nogle proteiner – for eksempel i form af en proteindrik.

Vi anbefaler Bodylab Whey

Hvis du gerne vil give dine muskler de bedste forudsætninger for at vokse sig stærkere efter cykeltræningen, så vil vi anbefale dig Bodylab Whey proteinpulver. Pulveret smager upåklageligt og er samtidig meget nem at blande op med enten vand eller mælk. Pulveret kan i øvrigt også bruges i et væld af proteinopskrifter, hvis det har interesse.

Langsomt optageligt protein (micellar kasein)

Styrketræner du meget i vinterperioden? I så fald er det en uhyre god ide at supplere med kasein proteinpulver. Den helt store fordel ved denne proteintype er, at den langsomt bliver optaget i kroppen. Derfor er den ideel at indtage lige inden du går i seng, så kroppen får tilført en tilpas mængde protein i løbet af natten.

Der er ingen tvivl om, at du med kasein proteinpulver får meget mere ud af din styrketræning i vinterperioden. Som cykelrytter i sommerperioden, hvor styrketræningen ikke fylder så meget, så er denne proteintype ikke nær så vigtig at indtage.

Det langsomt optagelige protein (også kendt som micellar kasein) kan også købes hos Bodylab.dk.

Kulhydrater / Carbs: Før, under og efter træning

Kulhydrater er måske det absolut vigtigste kosttilskud til cykelryttere. Som cykelrytter forbrænder du flere kalorier end gennemsnittet. Derfor har du også et større behov for at få ”carbs” indenbords . Det er nemlig kulhydraterne som giver dig energi til at træde watt i pedalerne. Uden energi, ingen fremdrift.

Bliv klogere på styrketræning: Læs Bodylab.dks mange artikler

Carbs er oplagt at indtage før, under og efter træning med henblik på at holde et stabilt energiniveau. Hvis du for eksempel skal køre cykelløb om lørdagen, så er det faktisk en god ide at drikke et par ”carbs-drikke” allerede om fredagen og ikke mindst lørdag morgen. På den måde tanker du kroppen op med energi som brændes af under cykelløbet.

Hvis det er ekstra varme forhold du cykler under (for eksempel spinning eller cykling sydpå), så anbefaler vi, at du bruger carbs med elektrolytter. Når temperaturen stiger og du begynder at svede mere, så har kroppen et ekstra behov for at få tilført salte og mineraler. Til det kan du med fordel tage en dunk med kulhydrater og elektrolytter med på turen.

Hvis du gerne vil vide mere om hydrering som cykelrytter, så anbefaler vi, at du ser nedenstående video lavet af Thomas Bundgaard fra Velofit.dk:

Vi anbefaler Bodylab Carbs

Vi har testet Bodylab Carbs og er kommet frem til følgende:

  • Neutral smag (perfekt til dig som ikke er til alt for søde energidrikke)
  • Utrolig nem at blande op
  • Giver dig et ekstra skud energi
  • Bidrager til en hurtigere og bedre restitution

Mineraler og vitaminer som supplement til en sund kost

Har du svært ved at indtage rigeligt med mineraler og vitaminer gennem din daglige kost? I så fald er det en god ide at supplere med vitaminpiller og lignende. Der er nemlig en direkte sammenhæng mellem din kost og din præstationsevne på cyklen. Derfor kan det ikke betale sig at gå på kompromis med noget som helst.

Se Bodylab.dks udvalg af kosttilskud til cykelryttere

Hos VeloVelo.dk er vi ikke så glade for at have fem forskellige vitamin til at stå. Alt-i-én pille er lidt mere vores kop te. Derfor kan vi anbefale dig Bodylab Bodymin som er en multivitaminpille, der indeholder B6, magnesium, zink og chrom – alt hvad en seriøs sportsmand har brug for.

Fordele ved Bodymin

  • Mindsker træthed og udmattelse
  • Bidrager positivt til elektrolytbalancen
  • Alsidigt mineral- og vitamintilskud

Kreatin er oplagt at indtage i off-season

Er du meget seriøs med din styrketræning i off-season, så kan du med fordel supplere din kost med kreatin. Kreatin er et ganske effektivt kosttilskud til cykelryttere som gerne vil have det maksimale ud af deres tid i træningscenteret.

Du opnår den langt største effekt ved at følge en såkaldt ”kreatin kur”. Sådan en kur giver nemlig de bedste forudsætninger for muskeltilvækst. Vi har endnu ikke testet kreatin, men det kan købes hos stort set alle forhandlere af kosttilskud og lignende herunder Bodylab.

Del med dine venner:

Comments are closed.