Proteinpulver til cykelryttere

0

Her på siden kan du blive meget klogere på, hvilke kosttilskud du med fordel kan supplere din cykeltræning med for at få de mest muligt ud af dine anstrengelser. Ydermere vil vi beskrive, hvad proteinpulver helt konkret er, hvorfor det er godt at indtage efter cykeltræningen samt hvilke forskellige typer af proteinpulver du med fordel kan købe.

Slutteligt vil vi komme ind på hvilke mikronæringsstoffer, der er vigtige for den ambitiøse cykelrytter samt kort beskrive effekten på både cykeltræningen, men også mere generelt i forhold til dit helbred. Hvis du allerede nu ved, at du skal købe proteinpulver, så vil vi anbefale dig at købe hos vores samarbejdspartner Bodylab.dk (en af de bedste danske forhandlere).

Se det komplette udvalg af proteinpulver til cykelryttere hos Bodylab.dk

Det kan du læse om

Hvad er proteinpulver?

Har du bare lidt kendskab til styrketræning ved du, at proteinpulver er den hellige gral for mange mennesker. Proteinpulver kommer i forskellige former. De tre mest almindelige er valle, soja og kasein protein. Valle er den mest anvendte form for protein, fordi det er et vandopløseligt mælkeprotein.

Derudover er valleprotein et komplet protein, hvilket indeholder alle ni af de essentielle aminosyrer, der er nødvendige for os mennesker. Til de som er veganer kan der med fordel bruges sojaprotein, som dog har en anderledes teksttur og smag. Derudover rapporterer flere veganer, at sojaproteinpulver ikke opløses ligeså godt i vand.

Er du på udkig efter det rette proteinpulver til at supplere cykeltræningen med? Så er du sikkert bekendt med den store jungle af forskellige producenter og prisklasser proteinpulver fås i. I forlængelse af dette kommer proteinpulver som sagt med vidt forskellige prisskilte.

Vi vil gerne understrege, at du kan få stort set de samme træningsfordele ud af de mindre dyre proteinpulver sammenlignet med de dyre. Derudover kan de fleste mennesker, selv atleter, få deres næringsbehov dækket ved at spise en sund og varieret kost baseret på kilder til magert protein som kød, fisk, kylling og mejeriprodukter.

Når det er sagt, kan proteinpulver dog være en nem og bekvem kilde til komplet høj kvalitetsprotein, hvis du er på farten eller ikke har mulighed for at spise et solidt måltid med den rigtige fordeling af substrater.

Se videoen fra Bodylab.dk og find ud af, hvordan du laver den perfekte proteinshake!

Hvorfor er proteinpulver godt at indtage efter cykeltræning?

I de sidste ti år er videnskaben bevæget sig fremad med stormskridt, når det kommer til protein. Nu om dage har vi en unik mulighed for at måle hvilken effekt proteinpulver har på vores muskler. Vi har altid vidst, at træning medfører gavnlige tilpasninger i kroppen, men nu forstår vi, hvad der rent faktisk foregår, når vi udsætter vores kroppe for hård intensiv træning.

Den nuværende konsensus i videnskabelige kredse er, at bestemte muskelproteiner produceres som reaktion på hård motion. Forskellige former for motion stimulerer forskellige proteiner, der skal produceres i kroppen. Disse proteiner tjener forskellige formål, såsom at øge størrelsen og styrken af ​​muskelfibre, men nogle er også at øge antallet af mitochondrier som hjælper dig med at producere mere ATP fra fedt – det har en vigtig indflydelse på udholdenhed og ydeevne.

Derudover er der de seneste par år kommet et stigende fokus på samspillet mellem ernæring og træning i denne proces. Det er blevet bevist, at supplerer du med kosttilskud som proteinpulver i perioden efter træning forstærker dette kroppens reaktion på den hårde træning, du udsætter den for, så flere muskelproteiner bliver bygget. Tilstedeværelsen af ​​den essentielle aminosyre leucin i blodet, tvinger musklerne til at spalte flere proteiner. Det er netop denne gavnlige effekt som er blevet påvist efter både vægttræning og cykeltræning.

Men hvad betyder det så helt konkret for dig, der er cykelentusiast? Hovedparten af ​​videnskaben til dato har fokuseret på indtagelse af protein efter cykeltræning, hvilket viser sig at give en forbedret nyttiggørelse fra et enkelt træningspas, samt betydelige forbedringer af muskelstørrelse, eksplosivitet og styrke.

I forlængelse af ovenstående ser der ud til at være fordele ved at indtage proteinpulver efter træningen for cykellister i form af stigende ATP-produktion.

Slutteligt er der intet, der tyder på, at proteinpulver er skadeligt og du kan med god samvittighed indtage en proteinshake efter en hård træningstur for de mest optimale resultater.

Køb proteinpulver til en god pris hos Bodylab.dk

Hvilke typer proteinpulver findes der?

Den mest almindelige, og populære, form for valleprotein er Whey protein. Whey protein kan du købe over alt på nettet eller i din lokale kosttilskudsforretning/fitnesscenter. Med en imponerende række af vitaminer og mineraler, er denne type proteinpulver et perfekt supplement til din træning. Det har vist sig at hjælpe med at restituere og derigennem øge muskelstyrke og størrelse.

Ud over det populære Whey protein findes der også Kasein. Kasein proteinpulver er langsomoptagende proteiner som frigiver et stabilt niveau af proteiner i kroppen over et tidsinterval på 8 timer. Kasein kan med fordel benyttes i perioder, hvor du ikke har mulighed for at spise. Kasein indtages oftest inden sengetid eller før lange træningspas.

proteinpulver til cykelryttere

Proteinpulver kan ikke stå alene. Du får mest muligt ud af din træning, hvis du optimerer din kost og bruger pulveret som et supplement.

Valle og kaseinprotein er meget ens i mere end én forstand. Ligesom valle kommer kaseinprotein fra et mejeri og er den primære proteinkilde, der findes i mælk. I modsætning til valleprotein, fordøjer det som sagt langsommere på grund af et komplekst samspil med mavesyrer. Dette resulterer i en langsommere frigivelse af essentielle proteiner og aminosyrer.

Det er netop denne fremgangsmåde, der menes at gøre kaseinprotein et mindre optimal supplement efter træningen (her vil du altid have næringsstoffer hurtigt). Slutteligt er det vigtigt at understrege, at proteinbehovet varierer fra person til person. Eksperterne anbefaler at indtage mellem 0,6-0,9 gram pr. kg kropsvægt afhængigt af aktivitetsniveauet (mere aktive personer har brug for mere protein).

Husk dine mikronæringsstoffer

Mikronæringsstoffer findes naturligt i en lang række plante- og animalske fødevarer. En varieret kost indeholder typisk alle de vitaminer og mineraler, der er nødvendige for vores sundhed.

Korrekt indtagelse af vitaminer og mineraler kan betyde forskellen mellem et sundt, produktivt liv, og et liv fyldt med sygdom. En mangel på disse vigtige vitaminer og mineraler har en dybtgående indvirkning på kroppens immunforsvar. Det er blevet påvist at immunforsvaret bliver svækket af mangel på mikronæringsstoffer samt nedsat mental kapacitet.

Mikronæringsstoffer er naturens vidundermiddel og sørger for at opretholde et sundt immunforsvar. Derudover har mikronæringsstoffer også en direkte indflydelse på din præstationsevne på cyklen, hvilke mange desværre undervurderer.

Som vi kort har været inde på i ovenstående, så er det ikke nødvendigt at købe vitaminpiller, hvis du allerede i forvejen spiser sundt og varieret.

Køb proteinpulver til en god pris hos Bodylab.dk

Del med dine venner:

Comments are closed.