Recovery boots – Bedre & hurtigere restitution

0

Forberedelsen op til din peak-form er vigtig. Træningen skal fuldføres, udstyret skal være i orden, din kost skal være lige i skabet – og hvad mere?. Mange glemmer restitution i jagten på den bedst mulige form. Restitution er noget af det vigtigste – og med et par recovery boots/legs har du muligheden for at optimere på din restitution i en voldsom grad.


VeloVelo.dk anbefaler

Hvis du er på jagt efter recovery boots af høj kvalitet, kan vi anbefale Yourboots.dk.

Når vores danske verdensmester i cykling Mads Pedersen bruger dem, må der være noget om snakken.

>> Se alle modellerne her <<


Der findes forskellige udgaver af recovery boots/legs. Vi kigger her nærmere på tre forskellige:

Det kan du læse om

Rapid Recover 6C Recover Legs med 110 cm OverLap ben

rapid recoverDenne maskine er i den eksklusive klasse. Og med hele seks forskellige programmer og seks forskellige kamre er du sikker på ikke at gå på kompromis med din restitutionsbehandling.

Overordnet set er der tre forskellige måder, du kan bruge Rapid Recover 6C Recover Legs med 110 cm OverLap ben på:

 • Massage af musklerne
 • Lymfedrænage
 • Optimering af restitution

De seks forskellige programmer og kamre er med til at give dig præcis den form for restitution, du ønsker. Du kan via kamrene selv vælge, hvilken del af benet der skal masseres, ligesom du kan vælge hårdheden af massagen ved at justere trykket fra mellem 30-250 mmHg.

Du styrer selv Rapid Recover 6C Recover Legs via en touchskærm eller med den dertilhørende fjernbetjening.

Kan købes på Triudstyr.dk

OptiFlow Recover Boots Basic

Denne maskine er perfekt til dig, der ønsker en solid og optimal restitution efter din træning. OptiFlow Recover Boots Basic går ind og laver en sund og effektiv lymfedrænage, der er restituerende. Det er med til at optimere din ydeevne hurtigere, så du kan komme ud at træne for fuld skrue igen.

Trykket kan du selv justere fra 20-240 mmHG, og derfor bestemmer du helt selv, hvor hård en omgang massage, du ønsker at få.

Kan købes på DenIntelligenteKrop.dk

OptiFlow Recover Boots Pro4

recovery boots optiflowDette er den udvidede version af OptiFlow Recover Boots Basic. Med denne model får du tre programmer, som du selv kan vælge imellem:

 • Massage
 • Lymfedrænage
 • Restitution

Ønsker du derfor mere variation, end basisudgaven kan tilbyde, er dette et oplagt valg til dig, når du vil forbedre din træning i form af bedre restitution.

Maskinen har fire kamre, som kan tændes og slukkes uafhængigt af hinanden. Derfor kan du selv vælge, hvilke dele af benet der skal behandles, ligesom du med det selvvalgte tryk kan vælge, hvor hård massagen skal være.

Kan købes på DenIntelligenteKrop.dk

Hvordan hjælper recovery boots/legs?

Hvis du har læst begreber, du hidtil ikke har forstået, eller du stadig er i tvivl om, hvilken funktion en recovery boots/legs-maskine har for din krop, så læs med her. I dette afsnit vil vi uddybe maskinens funktionalitet.

Lymfesystemet kan bedst beskrives som et af kroppens store netværk, der påvirker alle organer og alt væv. Derfor er det vigtigt, at dit lymfesystem er sundt og intakt. I lymfesystemet finder du blandt andet blindtarmen, milten og dine mandler.

Al lymfe bliver transporteret via lymfekirtlerne, som vi har flere hundrede af i kroppen. Det er vigtigt, at disse kirtler er sunde og raske, da det er grundlæggende for at danne et modstandsdygtigt immunforsvar.

Lymfesystemets opgaver kan deles op i tre:

 • Det fungerer som dræn og fjerner overskydende væske i vævet og fører den videre over i venerne.
 • Den udgør en del af kroppens immunforsvar.
 • Det transporterer affalds- og fedtstoffer samt proteiner fra leveren og tarmene til blodkredsløbet.

Ved at dræne lymferne, som recoverymaskinerne kan klare for dig, er du med til at hjælpe dit lymfesystem på rette vej. Det modvirker blandt andet:

 • Dårlig blodcirkulation
 • Ødemer/væskeophobninger
 • Operationer – både før og efter
 • Skinnebenssår
 • Uro og smerter i benene
 • Sprængte blodkar

Derfor er behandlingen, som du får af maskinen, med til at give et bedre system, der forbedrer dit immunforsvar og giver kroppen en kortere restitutionstid.

Videnskabeligt belæg for forbedret resultat

Præcist, hvor godt en recoverymaskine vil virke på dig, er svært at sige. Det afhænger både af din levemåde og din alder. Til gengæld er det videnskabeligt bevist, at der er en positiv effekt ved at bruge maskinen.

20 minutters brug af en recoverymaskine kan svare til 48 timers passiv restitution. Forskellen er ikke til at tage fejl af, og derfor er der også en række producenter, der fremviser og sælger produktet på baggrund af dette argument.

Det betyder ikke bare, at du kan få et sundere immunforsvar ved at dræne dine lymfer. Du kan også spare tid, så du hurtigere kan komme ud at træne på cyklen igen. Jo flere kilometer du får på landevejen, jo bedre bliver du. Både form- og sundhedsmæssigt.

Hvad er recovery boots/legs?

Recovery boots/legs er en maskine, der hjælper dig med at få den bedste form for restitution. Maskinen giver benene en massage som en effektiv behandling af kroppen. Samtidig er det med til at forkorte din restitutionstid, så du hurtigere er klar til at yde optimalt igen.

En recovery boots/legs-maskine vejer lidt over to kg og fylder ikke mere, end at du sagtens kan have den i dit hjem og-/eller tage med dig på træningslejr og lignende.

Få flere råd til bedre restitution her:

Del med dine venner:

Comments are closed.