Hjemmetræner til cykel

0

En af de bedste måder at holde formen og-/eller komme i form på om vinteren, det er ved hjælp af en hjemmetræner til cyklen. På den måde behøver du ikke at bekymre dig om vejrudsigten. Du kan blot hoppe på cyklen og få trænet. Smart, ikke?

Læs med og bliv klogere på hjemmetrænere

Her på VeloVelo.dk ser vi nærmere på, hvorfor det er en god ide at have en hjemmetræner, hvis du gerne vil bevare eller forbedre din cykelform. En hjemmetræner giver nemlig et væld af fordele, der typisk er bedre end spinning, kold træning på vintercyklen osv.

Det kan du læse om

Gør vintertræningen sjov med en hjemmetræner

En af de bedste grunde til at investere i en hjemmetræner, er selvfølgelig, at du kan træne effektivt INDENFOR om vinteren på en sjov måde. Lad os bare være ærlige: Det er ikke just motiverende og sjovt med frost, snevejr, materiel der meget hurtigt bliver slidt osv.

En hjemmetræner kan bruges uanset vejr og vind. Og faktisk er træningen indenfor tit og ofte meget mere effektiv end udenfor, fordi dine intervalzoner er ”nemmere” at holde på en hjemmetræner – og dermed får du mest muligt ud af den tid du bruger på cyklen. Det skyldes bl.a., at du på mange hjemmetrænere kan slå ”ERG-MODE” til. Hør mere om ERG-MODE i videoen:

Kan også bruges på regnvejrsdage

En hjemmetræner kan selvfølgelig også bruges på alle andre årstider. Hvis der for eksempel regner og blæser på en sommerdag, så kan du altid hoppe på hjemmetræneren og få din træning udført – helt uden at blive våd (sved undtaget).

En hjemmetræner til cykel får dig i bedre form

En anden fordel ved en hjemmetræner er, at den får dig i bedre form, hvis du bruger den rigtigt. Og med rigtigt mener vi at køre intervaller i stedet for ”leverpostejstræningen”, hvor du bare cykler i ét tempo fra start til slut.

Kender du Zwift, Trainerroad, Bkool etc.?

Hvis du ikke har det store kendskab til intervaltræning og lignende, så vil vi anbefale dig at købe adgang til Zwift, Trainerroad, Bkool eller lignende. Og hvad er det tænker du så? Det er såmænd noget af verdens bedste træningssoftware, der indeholder træningsprogrammer, interval-workouts og meget mere.

Især Zwift er super populært – og med god grund. Zwift gør det til en leg at få trænet om vinteren, fordi de har gjort indendørs cykling til en form for online gaming. Du kan høre mere om Zwift i  videoen herunder: 

Direct drive hjemmetrænere larmer mindre og er mere præcise

Hvis du allerede nu er klar på at købe en hjemmetræner, så vil vi komme med en anbefaling. Her på VeloVelo.dk har vi kørt på Bkool Pro hjemmetrænere, hvor hjulet fastspændes og køres på en rulle. Vi har også kørt på Tacx Flux hjemmetrænere, hvor kassetten sidder på hjemmetræneren og du blot fastspænder cyklens baggaffel på træneren.

Hvilken er så den bedste? Vi har haft klart bedst erfaringer med at køre på en såkaldt direct drive hjemmetræner (Tacx Flux). Og det er der flere grunde til:

  • Den larmer mindre
  • Det føles mere livagtigt
  • Den er mere solid
  • Wattmålingerne er mere præcise
  • Den generelle oplevelse af hjemmetræneren er markant bedre

Ulempen ved at vælge en direct drive er typisk, at de er dyrere. Hvis du går tilpas meget op din træning, vil vi dog vurdere, at den merpris er givet rigtig godt ud.

Wahoo Kickr er en af de bedste hjemmetrænere

wahoo kickr hjemmetrænerHvis du gerne vil have en af de bedste hjemmetrænere som er direct drive, så bør du kigge på en Wahoo Kickr. Her er kvaliteten i top. Den nye og forbedrede 2018 model kan give op til 2000 watt i modstand og simulerer op til 20% stigning.

Derudover er den ANT+ og bluetooth kompatibel, hvilket vil sige, at du kan tilkoble den din computer, smartphone, tablet, cykelcomputer, pulsbælte og dertilhørende træningssoftware som Zwift, Trainerroad osv.

Wahoo Kickr er set til 8.379 kr.

Hvis du overvejer at købe en Wahoo Kickr, skal du vide, at den er set til kun 8.379 kr. hos Pulsure.dk.

Del med dine venner:

Comments are closed.