Anbefaling: EVOC cykelkuffert

0

Hos VeloVelo.dk har vi lige været en tur til Spanien/Girona for at cykle lidt i de catalanske bjerge. I den forbindelse skulle vi have transporteret cyklen fra Danmark til Spanien med fly. Derfor måtte vi på udkig efter en cykelkuffert som kunne klare opgaven: Valget faldt på en EVOC Bike Travel Bag 280 liter.

EVOC cykelkufferter er nogle af de bedste

Det var ikke helt tilfældigt, at valget faldt på lige netop EVOC. Efter hvad vi kunne læse os til, så er EVOC et af de bedste brands på markedet, når det gælder cykelkufferter. Efter at have læst flere artikler og set et par Youtube-videoer, så var vi ikke i tvivl om, at EVOC cykelkufferten var et fornuftigt valg.

Levede cykelkufferten så op til forventningerne?

Test af EVOC Bike Travel Bag 280 liter: Til Spanien og hjem igen

evoc

Førstehåndsindtryk

Førstehåndsindtrykket er lidt en svær størrelse med denne cykelkuffert. For umiddelbart virkede den ikke så sikker og beskyttende som først antaget. Kufferten blev nemlig leveret i sammenfoldet tilstand, hvilket vidnede om en lidt ”blød” beskyttelse.

Heldigvis skal kufferten forstærkes og sættes op ved hjælp af et par hårde plasticstænger i begge ender. På den måde bliver kufferten mere robust og ”rigtig” at se på. Og de bange anelser blev gjort en smule til skamme.

Derudover fortjener lynlåslommen på kuffertens inderside at blive nævnt. I den kan du nemlig have pedaler, værktøj og lignende genstande, der bør gemmes væk, så rammen ikke bliver beskadiget. Super god feature, da du så kan have alt værktøj og lignende samlet ét sted på en optimal måde, der ikke er til fare for rammen eller andet du måtte transportere i cykelkufferten fra EVOC.

Første nedpakning tager lidt tid

Det så nemt ud, når de forskellige personer fra youtube-videoerne demonstrerede, hvordan cyklen skulle pakkes ned. Derfor forventede vi ikke, at det tog så lang tid som det gjorde at få pakket cyklen ned. Første nedpakning tog mere tid end først forventet. Noget som du også bør tænke over, hvis det er første gang, at du skal pakke din cykel ned i en cykelkuffert.

Cyklen virker godt beskyttet

Efter at have pakket cyklen ned og på plads, så stod vi tilbage med en god følelse. Cyklen virkede godt beskyttet. Den sad godt fast, var spændt mange forskellige steder og så generelt ud til godt at kunne klare en tur med fly.

Det skal lige siges, at vi supplerede pakningen med bobleplast rundt om rammen de steder, hvor den var blottet. Om det har hjulpet ved vi ikke, men om ikke andet gav det en fin tryghed. Måske noget du også bør overveje? 

Den klarede flytransporten uden problemer

For at være ærlig: Vi var lidt skeptiske, da cykelkufferten blev kørt væk på transportbåndet ved check-in. For hvad ville møde os, når vi kom til Spanien? En halvsmadret cykel? Gear der ikke virkede? Eller hvad?

Heldigvis blev vores frygt gjort til skamme. Cyklen blev transporteret perfekt fra Danmark til Spanien: Uden en eneste rids eller lignende. Cykelkufferten virkede efter hensigten!

Anden nedpakning går meget hurtigere

Anden nedpakning af cyklen var meget nemmere og hurtigere. Nu vidste vi, hvordan det skulle gribes an. Derfor tør vi godt sige, at vi mere end halverede pakketiden sammenlignet med første gang. 

Tip: Køb en road bike adapter til forgaflen for optimal beskyttelse

Det kan i den grad anbefales at købe en road bike adapter til forgaflen, hvis du skal rejse med racercykel. På den måde er cyklen meget bedre beskyttet og står fantastisk godt fast i kufferten. Vi vil faktisk gå så langt at sige, at du skal købe en adapter, hvis du vil være sikker på at beskytte din cykel optimalt.

Nem at opbevare

Sidst men ikke mindst skal EVOC cykelkuffertens design have lidt ros. Den er nemlig lavet på en sådan måde, at den er nem at opbevare efterfølgende. Du kan nemlig folde den sammen, så den ”næsten” ingenting fylder. Dette er en kæmpe fordel sammenlignet med en hardcase-kuffert, hvor du hverken kan gøre fra eller til ift. opbevaring.

Køb EVOC cykelkufferten med prisgaranti

Hvis du, efter at have læst denne anbefaling af cykelkuffert, synes, at EVOC er noget for dig, så er det bare med at få den købt. Vi har i hvert fald ikke fortrudt et eneste sekund. Er du smart, så køber du cykelkufferten hos en forhandler, hvor de har prisgaranti. På den måde er du sikker på, at få kufferten til den bedst mulige pris.

Skal vi anbefale en forhandler af cykelkufferter (med prisgaranti), så bliver det Cykelpartner.dk.

Del med dine venner:

Comments are closed.