Desværre varer sommeren i Danmark ikke ved i samme grad, som den gør på de sydlige kyster, og vintertræningen kan godt være både mørk, kold og til tider næsten helt umulig på grund af vejret. Her kan en hometrainer dog være den helt rigtige løsning, så du fortsat kan få den rette mængde træning og de nødvendige kilometer i benene op til næste sæson.
Det kan du læse om
Fordele ved en hometrainer
I modsætning til en vintercykel, som nogle ejer, kan en hometrainer benyttes med din racercykel eller den MTB, du normalt benytter. Du skal derfor ikke investere i en ny cykel, men blot koble din cykel på hometraineren, og så er du i gang. Dertil fylder en hometrainer ikke meget, og du kan placere den, hvor end du måtte ønske det; om det er i stuen foran tv’et, i kælderen eller i garagen er op til dig.
Med en hometrainer slipper du også for efterfølgende at skulle rengøre din cykel for mudder, sne og salt, og du har ikke behov for at pakke dig ind i flere lag vintertøj. Du kan nøjes med det normale cykeltøj, du benytter dig af om sommeren.
Her finder du de bedste priser og tilbud på hometrainere
Hvis du læser med her, fordi du er på udkig efter en ny hometrainer, men ikke ved, hvilken model du skal have og hvor du skal købe, så hør her: Hos Cykelpartner.dk finder du et af DKs bedste udvalg af hometrainere, men det er ikke den største fordel. Den største fordel ved at handle hos Cykelpartner.dk er, at de har prisgaranti. Det vil sige, at du er garanteret den laveste pris.
Se hele udvalget af hometrainere hos Cykelpartner.dk
Et stort udvalg
Hometrainere er et særdeles populært træningsredskab blandt både motionister og professionelle cykelryttere, og derfor består markedet i dag også af et stort udvalg af forskellige hometrainere. På den måde er der noget for enhver smag. Det betyder dog også, at det kan være svært at svare på spørgsmålet om, hvilken hometrainer du skal vælge. Det afhænger af forskellige parametre såsom ens krav til støjniveau, realisme og en eventuel mulighed for video af forskellige ruter.
Overordnet set findes der tre forskellige typer af hometrainere; wind hometrainere, væskebaserede hometrainere og magnetiske hometrainere. Forskellen ligger i konstruktionen af den bremse, som skal yde modstand, når du cykler.
Wind hometrainere
Denne type hometrainer er konstrueret med en slags propel på bremsen, som derved yder modstand gennem vind. Fordelen ved dette er, at modstanden er progressiv og stiger eksponentielt, og derfor er der næsten ikke nogen øvre grænse for modstanden. Omvendt kan propellen godt støje en del på denne type hometrainer.
Væskebaserede hometrainere
Ved væskebaserede hometrainere styres modstanden af, at svinghjulet er nedsænket i en væske, der bliver tykkere, jo varmere den bliver. Derfor stiger modstanden alt efter antallet af omdrejninger. Modstanden øges, som for wind hometrainere, også eksponentielt. Modstanden er også her næsten uden begrænsning. Idet friktionen sker i en væske, er denne type hometrainer blandt de mest lydløse på markedet.
Magnetiske hometrainere
Den sidste type er de magnetiske hometrainere. Her fungerer bremsen ved, at en række magneter skaber modstand ved at påvirke svinghjulet i hometraineren, og modstanden reguleres derved efter, hvor mange magneter der er slået til. Modstanden stiger derfor kontinuerligt for denne type hometrainer. Dertil er det muligt at koble denne type til en pc og regulere modstanden via denne. Du kan også forudprogrammere en rute til hometraineren og derefter køre den igennem.
Tre populære hometrainere
Selvom det er svært at anbefale en hometrainer fremfor en anden, har vi hos VeloVelo alligevel udvalgt tre forskellige producenter, som vi mener hører til blandt markedets bedste. Her er tale om Tacx, Bkool og Wahoo, der alle har fremstillet en række forskellige hometrainere i forskellige prisklasser. Er du ny på markedet for hometrainere, kan vi varmt anbefale at søge efter disse tre producenters produkter og sammenligne dem med hinanden. På den måde kan du finde den hometrainer, der passer til dig.