Garmin Edge 1000

0

Uanset om du er motionist eller eliterytter, så vil du helt sikkert være enig i, at en cykelcomputer er uundværlig. Ikke blot oplyser den dig om de vigtigste data såsom hastighed, tid, klokkeslæt og evt. puls, watt og kadence. En cykelcomputer kan også indeholde en GPS, og dermed orientere dig omkring landskabet nær dig, og du har mulighed for at programmere forskellige ruter, som du vil prøve af på dine næste træningsture.

En cykelcomputer, som kan give dig alt dette og mere til, er Garmin Edge 1000. Denne model er Garmins seneste skud fra stammen af lækre cykelcomputere, og den har alt det, som du som cykelrytter har brug for – samt meget mere! Med en flot 3” touch-skærm samt to tryk-knapper nederst kan du nemt navigere gennem de mange muligheder – også selvom du sidder på cyklen under træning eller et løb.

Et væld af smarte funktioner

Garmin Edge 1000 indeholder alle de velkendte funktioner, som du kender det fra tidligere cykelcomputere fra Garmin. Du får det flotte design, touch-skærmen, mulighed for at personliggøre dine startsider med forskellige funktioner såsom puls, hastighed, kadence, stigning, tid samt mere end 10 andre muligheder. Du kan derfor altid have de vigtigste informationer foran dig og ændre på dette efter behov.

Dertil har Garmin Edge 1000 også kortlæser, og du kan derfor tilføje forskellige kort fra Europa, Asien, USA samt mange andre lande og kontinenter og vide dig sikker på, hvor du kører. Garmins GPS system fungerer upåklageligt, og kan opdateres gennem Garmins hjemmeside, hvis der kommer opdateringer til systemet.

Få vist dit gear

Foruden at være ANT+ kompatibel, så kan Garmin Edge 1000 også integreres med de elektroniske Shimano Di2-gearsystemer, og derved kan du få dit gear vist på din skærm, mens du cykler. En yderst smart feature, som gør det nemt for dig i stressede situationer at bevare overblikket over, hvilket gear du cykler rundt i.


Cykelcomputeren kan købes hos disse forhandlere:


Gør cykelturen sjovere

Garmin Edge 1000 er en af de bedste cykelcomputere på markedet!

Garmin Edge 1000 er en af de bedste cykelcomputere på markedet!

Med Garmin Edge 1000 kan du træne på helt nye måder sammenlignet med, hvad du tidligere har gjort, og du vil få endnu mere fornøjelse af alle dine bestræbelser og dit hårde arbejde. Der findes mange måder at holde motivationen oppe på – og en varieret træning er én af dem. Med Garmin Edge 1000 kan du vælge at træne efter at slå personlige rekorder, sammenligne din træning med de professionelle samt meget mere.

Segmentfunktionen

En af de nyeste features fra Garmin er Segmentfunktionen, som gør din træning endnu sjovere, og nu kan du konkurrere mod alle andre ryttere i verden hurtigt og nemt. Konceptet bag Segmentfunktionen er, at Garmin har placeret en lang række segmenter rundt omkring i verden på forskellige ruter, kendte stigninger og andre veje, hvortil din Garmin Edge 1000 vil fortælle dig, at du nærmer dig sådan et, hvorfor du skal give den ekstra meget gas! Så måler den din brugte tid mellem to segmenter, og du kan sammenligne din tid med andres resultater.

Du kan også oprette dine egne segmenter på en rute, hvis du træner meget på den samme strækning, og gerne vil konkurrere lidt med dine træningskammerater, som også har en Garmin enhed. Det kan også være en stigning, hvor du vil analysere de enkelte punkter på denne for at se, hvor du kører stærkt, og hvor du taber tid henne sammenlignet med andre.

Træn mod din Virtual Partner®

Med Garmin Edge 1000 har du også mulighed for at træne med din personlige Virtual Partner®, og du kan derfor køre cykelløb, mens du træner. Sæt din virtuelle partners hastighed til 30 km/h, og sørg så for ikke at blive overhalet af ham. Det kan der hurtigt komme meget fornøjelse ud af.

Der er også mulighed for at køre baner, hvis du cykler en rundstrækning, eller tager den samme rute som i sidste uge. Derved kan du sammenligne dine baner med tidligere resultater og konkurrere mod dig selv på denne måde.

Kør nye veje

Der findes cykelcomputere, som ikke har GPS indbygget, og som blot giver dig de hardcore tal såsom hastigheden, tid, kadence etc. Men med en GPS og navigationssystemet kan du komme sikkert frem til din ønskede destination, og du får også mange andre muligheder. Du kan blandt andet lave dine egne ruter og gemme som ”baner”, hvorved du kan hente disse frem, og så bruge navigationsfunktionen til at køre disse ruter.

Ligeledes kan du også hente andres ruter ned fra Garmin Connect, hvor du har mulighed for at søge på specifikke områder. Så er du på træningslejr i Frankrig, på Gran Canaria eller et tredje sted i verden, og ønsker du inspiration til spændende cykelruter, så kan disse lagres ned på din Garmin Edge 1000.

Tilkøb ekstra udstyr

Normalvis køber du blot din Garmin Edge 1000 som en enkelt pakke, men der findes spændende ekstraudstyr, som du kan koble til din Garmin Edge 1000 og få endnu mere fornøjelse af dine mange timer i sadlen. 

Puls- og kadencemåler

Blandt andet er det muligt at købe Garmin Edge 1000 som ”bundle” pakke, hvor der medfølger puls- og kadencemåler. Dette forøger kun oplevelsen betragteligt. En pulsmåler er et godt hjælpeværktøj, som fortæller dig om din puls. Her kan du så inddele din puls i forskellige zoner, og dermed kalkulere din træning efter, hvilken zone du ønsker at træne i. Ønsker du at give den max gas, så vil du befinde dig i Zone 5. Ønsker du derimod et højt, men konstant tempo, hvor din puls er mere rolig, så kan du gå efter at cykle i Zone 3 og Zone 4.

Når du afslutter din træning, kan du gå efter at rulle af og få din puls ned i Zone 1 og 2. Du har naturligvis mulighed for selv at bestemme disse zoner, og ændre dem efter behov. Ønsker du at din højeste zone (Zone 5) skal starte ved en lavere puls end for eksempel180 eller først ved en puls på for eksempel190, så kan dette nemt ændres på din enhed og på Garmin Connects hjemmeside.

Kadencemåleren er også et sjovt værktøj, som kan hjælpe dig til at blive en endnu bedre cykelrytter. Med denne kan du se, hvor mange omdrejninger du foretager (hvor mange tråd du tager pr. minut), og sammenligne med andre ryttere. En sjov feature, hvor du bliver klogere på din egen kørestil.

Kompatibel med Garmin Vector

garmin vector 2Garmin Edge 1000 er naturligvis også kompatibel med Garmins egen wattmåler, Garmin Vector serien, som består af Garmin Vector samt Garmin Vector 2. Og vælger du at ”parre” disse to sammen, så kan du stort set ikke være ret meget bedre kørende hvad angår udstyr. Det er nogle af de absolut bedste forudsætninger for, at du får den optimale træning hver gang. Med dette setup samler du en masse data for hver tur, som du kan analysere nærmere på derhjemme og dermed udvikle dig selv som cykelrytter. 

Del dine resultater på Connect eller med din smartphone

Garmin Edge 1000 kan hurtigt uploade den lagrede data til Garmin Connects hjemmeside, hvor du kan holde alle dine data samlet. Som noget nyt kan Garmin Edge 1000 også snakke sammen med din smartphone, hvis du har Garmin Connect app’en, hvor du automatisk kan sende dit data til denne, så snart du har gennemført en træning.

Samlet konklusion

Hvis du har prøvet Garmin’s tidligere cykelcomputere, og syntes godt om disse, så vil du bestemt ikke blive skuffet over denne Edge 1000. Den lever op til alle krav for en cykelcomputer, og har et utrolig nemt og meget brugervenligt interface, som du kan tilpasse efter dit personlige ønske. Dertil fungerer touch-skærmen i alt slags vejr, og du kan nemt bladre gennem de forskellige menuer og sider.

Garmin Edge 1000 giver dig samtidig en særdeles god GPS navigation med mulighed for at opdatere kortet, hvis dette skulle blive forældet. Den indeholder alt det, som du som cykelrytter har brug for uanset hvilket niveau du cykler på. Konklusionen må blive, at når du først har taget denne i brug, så vil du ikke kunne undvære denne igen!

Cykelcomputeren kan købes hos disse forhandlere:

Del med dine venner:

Comments are closed.