Brug sportsmassage hvis du tager din cykeltræning og din krop alvorligt

0

Vi anmeldte tidligere på året den smarte rulle til selvmassage kaldet Trigger Point The GRID, som både anvendes af flere professionelle cykelhold, og af amatør- og motionsryttere verden over.

Hvis du allerede ejer denne smarte skumrulle til selvmassage, så ved du hvor stor effekt den har, og hvor meget du får ud af at bruge den i forhold til din cykeltræning – samt for dit generelle fysiske velbefindende.

Én ting er en genstand, man kan bruge derhjemme, noget helt andet er naturligvis at gå til en uddannet sportsmassør. Uanset hvor god The GRID er, så kan den selvfølgelig ikke konkurrere med et menneske, der har en lang uddannelse i fysiurgisk massage i tasken.

Heldigvis udelukker det ene ikke det andet – tværtimod. Går man til massage som sportsudøver, anbefales det nemlig at holde massagen dagligt ved lige derhjemme. Og her er The GRID som skabt til formålet.

Er det ikke overkill at gå til massør, når jeg “bare” er amatør eller motionist?

Sportsmassage kan give dig diamanter i benene!

Sportsmassage kan give dig diamanter i benene!

Det korte svar er: nej. Det lidt mere uddybende svar er, at du som amatørrytter eller cykelmotionist sagtens kan træne rigtig meget og dermed belaste dine benmuskler i så stor grad, at en sportsmassør bliver relevant.

Jævnlig sportsmassage gør at dine muskler restituerer hurtigere, at dit blodomløb bliver bedre og at du forebygger skader. Alle tre ting skaber bedre fysisk velvære, både i forhold til din sport og i dit liv og din krop i det hele taget.

Hvis det er prisen du er nervøs for, så kan vi fortælle at f.eks. MassageKompagniet i København lige nu tilbyder en halv times sportsmassage for kun 299 kr.

Hvordan foregår en sportsmassage?

For det første vil en sportsmassage altid være individuelt tilpasset dig og din krop. Massøren tager en snak med dig inden første behandling for at finde ud af, præcis hvordan han eller hun bedst kan hjælpe dig.

Massøren benytter sig herefter af såkaldt tværgående massage, hvor han eller hun masserer musklerne på tværs af muskelfibrenes retning, hvilket løsner og blødgør stramme og anspændte muskler.

Hvad hjælper en sportsmassage specifikt på?

  • Hurtigere restituering. Efter en sportsmassage af dine benmuskler, vil disse restituere hurtigere, så du er klar til ny træning med endnu stærkere muskler end før.
  • Øget blodcirkulation. Når blodcirkulationen og flowet øges, sendes der mere ilt og næringsrigt blod ud i musklerne og ophobede affaldsstoffer ledes samtidig væk fra disse. Dette gavner helingsprocessen efter løb eller hård træning.
  • Spændinger fjernes. Spændte muskler løsnes, hvilket fjerner og forebygger smerter i benene.
  • Ophobet mælkesyre fjernes, hvilket også fjerner og forebygger smerte.

Bor du i Københavnsområdet, kan vi varmt anbefale et besøg hos MassageKompagniet på Classensgade på Østerbro. Bor du i andre dele af landet, findes der lokalt med garanti en lignende massageklinik. En Google-søgning vil hjælpe dig her, eller du kan spørge i din klub, hvor andre måske har erfaringer og anbefalinger.

Del med dine venner:

Comments are closed.