Vær sikker på cyklen

0

Annonce

Antallet af danskere, der cykler året rundt er faldet støt over de sidste år. Men når temperaturerne stiger og dagene bliver lysere, er vi mange der får lyst til at støve cyklen af og hjule ud i det blå. Nogle af os begynder endda at lade jernhesten transportere os på arbejde, i skole eller hvor vi nu tilbringer en stor del af vores hverdag. Men ligegyldigt om du skal ud på en længere eller kortere tur, skal du ikke glemme sikkerheden.

På med hjelmen

Det nok vigtigste sikkerhedsudstyr for cyklister er cykelhjelmen. Den hjælper dig ved at beskytte dit kostbare hoved, hvis du kommer ud for et uheld. Der findes efterhånden mange forskellige typer cykelhjelme, så du sagtens kan finde en, der passer dig. Se et udvalg af modeller, og køb din cykelhjelm hos cykler.dk.

En cykelhjelm skal sidde ordentligt fast på dit hoved, så den ikke glider forover eller bagover, når du bruger den. Samtidig skal den være behagelig at have på og ikke begrænse dit udsyn. Du skal således kunne dreje hovedet uden besvær.

Er udseendet vigtigt for dit?

Da cykelhjelmene først blev indført, så de ofte ret voldsomme og klodsede ud. I dag er der flere producenter og typer at vælge i mellem, så du kan finde en model, der tiltaler dig. Nogle er ret simple i faconen, da de i design ligner en skaterhjelm. Denne hjelmtype er lukket, hvilket måske kan blive for varmt for dig, især om sommeren. I så tilfælde bør du vælge det mere traditionelle cykelhjelmsdesign, med ”ventilationshuller”. Denne hjelmtype kan veje meget lidt og derfor føles lettere at bære.

Ekstra sikkerhed til sport

Hvis du dyrker landevejscykling eller offroad mountain biking som motion, er det værd at investere i en cykelhjelm designet til brug i kombination med høj fart og/eller ujævnt terræn. Det kan for eksempel være hjelme med hagebeskytter eller visir.

Del med dine venner:

Comments are closed.