Test af svedundertrøje – Castelli Core Mesh (ærmeløs)

0

Når du cykler i et klima, hvor temperaturerne nærmer sig de 30 grader eller derover, er det uhyre vigtigt, at du kan komme af med sved på en optimal måde, så din krop ikke overopheder og dermed påvirker din ydeevne negativt.

En god måde at holde sig tør og afkølet på, er ved hjælp af en svedundertrøje. Her på VeloVelo.dk er vi kommet i besiddelse af en Castelli Core Mest svedundertrøje uden ærmer.

Den har vi selvfølgelig testet med henblik på at give dig noget viden om, hvorvidt det er en svedundertrøje, der er værd at købe. Den er blevet testet til et par spinningstimer samt en løbetur udenfor. Vi tester den dog igen til sommer, hvor klimaet er lidt mere passende og retvisende.

Funktionalitet – Kan den holde kroppen tør og afkølet?

Test af svedundertrøje - Castelli Core Mesh

Svedundertrøjen vejer kun 60 g

Der er ingen tvivl om, at Castelli Core Mesh er en svedundertrøje som er meget effektiv. Den er lavet i nogle smarte materialer, der sørger for at transportere sveden væk fra kroppen.

Under de to spinningstimer og løbeturen var der ingen problemer med at blive decideret ”våd” og ”kold” på overkroppen, da svedtrøjen sørgede for at få så meget sved væk fra selve trøjen og dermed holde kroppen varm og tør.

Dog kræver det lige en test udenfor på cyklen i 25-30 graders varme før vi med sikkerhed kan sige, at svedundertrøjen virker 100% efter hensigten, men mon ikke den gør det nu, hvor den klarede skærene under spinning og løb?

Pasformen kan godt drille lidt i starten

En lille ulempe ved denne svedtrøje er, at den kan føles lidt ubehagelig at have på de første 10 minutter. Dog handler det meget om tilvænning, og når først du er i gang med at give den gas, så har du helt glemt, at du har svedundertrøje på.

Det kan i øvrigt anbefales at vælge den langærmede model, hvis du ikke har det så godt med ærmeløse svedtrøjer.

Castelli core mesh baselayerKan svedundertrøjen fra Castelli anbefales?

Ja – det kan den godt. Den fungerer indtil videre som den skal herunder holder kroppen tør og varm. Det eneste lille minus er, at den som sagt godt kan virke lidt irriterende at have på i starten af din cykeltur, men det skyldes mest af alt, at kroppen ikke er vant til at have svedundertrøje på døgnet rundt.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at Castelli Core Mesh er beregnet til et varmt klima. Derfor er den god på de varme sommerdage her i Danmark, men uden tvivl et must at have med, hvis du skal ned og cykle sydpå, hvor temperaturerne meget hurtigt kan snige sig op omkring de 40 grader.

Pris og tilgængelighed

Hvis du følger lidt med i, hvad der sker inden for cykelbeklædning, så har du lagt mærke til, at Castelli i løbet af de sidste par år har udviklet sig til at være et endnu mere populært cykeltøjsmærke blandt motionsryttere.

Det har også betydet, at flere og flere forhandlere er begyndt at inddrage Castelli herunder baselayers i deres sortiment. Derfor er det ikke noget problem at købe Castelli svedundertrøjer, da de forhandles af efterhånden mange forhandlere.


Herunder har vi listet tre forhandlere som vi fra VeloVelo.dk primært vælger, når der skal købes nyt cykeltøj.


Yderligere information om svedundertrøjen fra Castelli

Castelli Core Mesh betegnes som en minimalistisk svedundertrøje, hvor der er fuld fokus på funktionaliteten. Svedundertrøjen er bedst at bruge under varmere forhold, men kan også godt bruges som et ekstra lang i månederne kort før og efter sommeren.

  • Vejer ikke mere end 60 grad ved en størrelse large
  • Trøjen er forholdsvis lang, så den kan sidde behageligt i dine cykelbukser
  • Designet/pasformen er meget komfortabel

Svedundertrøjen er i høj grad med til at holde din kropstemperatur på et konstant niveau, hvilket betyder, at du kan præstere optimalt i længere tid. For mange svingninger i din kropstemperatur vil give dig en ustabil præstationsevne.

Test af svedundertrøje til cykling

Har du en svedundertrøje du gerne vil anbefale?

Hvis du har en svedundertrøje som du synes er mere end god, er du meget velkommen til at skrive om den i kommentarfeltet herunder. Alle inputs er meget velkomne her på VeloVelo.dk.

Del med dine venner:

Comments are closed.