Test af energidrik: High5, PurePower m.fl.

0

Som seriøs motionist eller cykelrytter ved du, hvor vigtigt det er at holde energi- og væskebalancen intakt. Derfor er det nødvendigt at tilføre noget ekstra energi udefra i form af energidrik, energibarer, gels m.m., hvis træningen er ekstra krævende.

I denne artikel tester vi to forskellige energidrikke: Henholdsvis en energidrik fra High5 og PurePower. Artiklen henvender sig især til dig, der mangler lidt hjælp og inspiration til, hvilken energidrik til cykling du bør vælge.

”Fuel for the ride” – Få mere energi på rammen!

En af de største fordele ved at have en energidrik med på cykelturen er, at du kan tilføre din krop noget ekstra energi, når du er ved at gå ”kold”. Det vil sige, at du alt andet lige kan præstere bedre og i længere tid ved at tilføre kroppen noget ekstra energi.

Derudover er energidrikken også med til at stabilisere din væskebalance, hvilket er uhyre vigtigt i forhold til at performe optimalt på cyklen. Hvis din krop mangler et par procenters væske i forhold til den normale væskebalance, så er det bestemt ikke usandsynligt, at din præstationsevne falder med 20% – der er altså god grund til at fokusere ekstra meget på energi- og væskebalancen, når du dyrker motion.

High5

high5 energysourceHigh5 er vel nok et af de mest anerkendte og populære mærker inden for energiprodukter til cykling og løb. Mærket har eksisteret i mange år og er kendt for at lave produkter af meget høj kvalitet. High5 henvender sig især til dig, der går efter den gode smag og gerne vil have noget energi der er let-optageligt.

Test af High5 energidrik: EnergiSource Citrus

High5 er et mærke, der er kendt for høj kvalitet og en god smag. Efter vores test af EnergiSource Citrus kan vi kun nikke genkendende til den gode kvalitet og smag.

High5 energidrik er ideel at bruge til alle slags sportsgrene, hvor der skal ydes maksimalt. Den helt store fordel ved lige netop High5 energidrik er, at det optages på meget hurtig vis. Optagelsestiden er uden tvivl hurtigere end andre mærker, hvorfor High5 bør vælges af dig, der gerne vil have hurtigt optageligt energi – for eksempel til konkurrence og lignende.

Fordele ved High5 energiprodukter

  • Smager super godt
  • Stort udvalg
  • Energiprodukterne giver dig en følelse af ”energiboost”

Ulemper ved High5 energiprodukter

  • Dyrt i forhold til mange andre mærker
  • High5 gels kan være svære at åbne, når du cykler

Kan købes hos Cykelpartner.dk

PurePower

pure power carbo racePurePower er et markant mindre mærke i forhold til High5, men det betyder ikke, at kvaliteten også er lavere – tværtimod. PurePower har i løbet af de seneste år fået en større og større bid af markedet. Dette skyldes især, at mærket laver kvalitetsprodukter til en ganske fair pris. PurePower er især kendt for deres racesnacks, der smager helt fortrinligt.

Test af PurePower energidrik: Carbo Race Lemon

En af de helt store fordele ved Carbo Race Lemon fra PurePower, det er uden tvivl smagen. Denne variant bærer præg af en fortrinlig smag. Derudover ligger der meget videnskab bag energidrikken, hvilket sikrer dig en meget høj kvalitet.

Energidrikken fra PurePower er blevet testet på flere cykelture af VeloVelo.dk på både korte og længere distancer. Konklusionen må være, at PurePower Carbo Race Lemon egner sig særdeles godt på de længere ture, hvor du løbende har behov for energi med henblik på at præstere optimalt over længere tid.

Fordele ved PurePower energiprodukter

  • Billigt i forhold til andre mærker
  • PurePower gels er uhyre nemme at åbne

Ulemper ved PurePower energiprodukter

  • Ikke alle smagsvarianter er lige gode
  • Begrænset udvalg 

Kan købes hos Cykelpartner.dk

Sådan finder du den bedste energidrik til cykling

Er du i tvivl om, hvordan du får valgt den rette energidrik til cykling? I så fald kan nedenstående punkter uden tvivl hjælpe dig lidt på vej. Kort sagt handler det meget om at prøve og teste sig frem. Det er nemlig ikke alle energidrikke, der er lige gode – og fordi din cykelven har gode erfaringer med en bestemt drik, så er det ikke ensbetydende med, at du også kan drage fordel af energidrikken.

Vælg en smag du kan lide

Noget af det vigtigste er selvfølgelig at vælge en smag som du kan lide. Der findes ikke noget værre end at cykle en længere tur, hvor du kun har væske med som egentlig ikke smager særlig godt.

En god smag er med til at gøre energidrikken nemmere at drikke – og det er især en god ting på de varmere dage, hvor det er uhyre vigtigt, at du løbende får tilført tilstrækkeligt med væske med henblik på at undgå en dehydrering.

Hvad og hvor meget skal du spise/drikke, når du cykeltræner? Find svaret herunder.

Test forskellige mærker og varianter

Der findes et væld af forskellige mærker og varianter inden for energiprodukter til cykling. Derfor anbefales det at teste lidt forskelligt med henblik på at finde ud af, hvilke mærker og varianter der fungerer bedst for dig.

En god og billig måde at teste energidrik på er ved hjælp af de små ”race packs” som du kan købe. Disse pakker indeholder lidt forskellige energiprodukter som du kan teste, inden du eventuelt beslutter dig for at købe en stor sending energi.

Energipulver eller energitabletter?

Om du vil vælge energipulver eller energitabletter er en smagssag. Fordelen ved energitabletter er, at de hurtigt bliver opløst og er nemme at have med på cykelturen. Dog er tabletterne typisk dyrere i forhold til, hvor mange drikkedunke med energi du får ud af dem sammenlignet med energipulver.

Energitabletter er gode at bruge til længere løb, hvor du undervejs skal have tanket op med ny væske – for eksempel til La Marmotte. Du kan eventuelt bruge energipulver til træning og tabletterne til løb og lange weekendture.

Del med dine venner:

Comments are closed.