Svømmetræning – sådan kommer du i gang

0

Nu er det snart sommer og dagene bliver varmere og varmere. Folk de valfarter mod strande og sommerhuse for at skylle sveden af i bølgen blå. Men havet kan også være farligt, hvis man ikke tager de rigtige forholdsregler. “Lær at svømme” er det første af Trygfondens fem baderåd. Her i artiklen er der derfor blevet samlet nogle råd, til hvordan du kommer i gang med at lære at svømme.

Bliv tryg ved vandet

Hvis du er bange eller nervøs for at færdes i vandet, kan det meget hurtigt føre til panik, hvilket kun gør en situation farligere. Derfor er det nødvendigt, at du bliver fortrolig med vandet, når du skal lære at svømme. Dette kan du gøre ved små øvelser, hvor du leger lidt med vandet, men hvor du sagtens kan bunde. Det kan f.eks. være at dykke efter ting på bunden eller at se, hvor lang tid du kan holde vejret under vandet, eller at prøve på at lære at flyde. Husk dog altid at have respekt for vandet – især når du bevæger dig ud fra svømmehallen og ud i havet.

For at blive ekstra tryg ved vandet, kan du med fordele læse mere om svømning generelt, så du er klar over, hvilke ting der er meget gode at vide på forhånd

Meld dig ind i en klub

Den bedste måde at lære at svømme på er med hjælp fra andre. Den nemmeste måde at komme i gang på er derfor at melde dig ind i den nærmeste svømmeklub. De fleste klubber har hold for alle niveauer og alle aldre. Fordelen ved at være meldt ind i en klub og meldt til et hold, er at der er en større forpligtigelse til at komme afsted, så du er nødt til at gøre det regelmæssigt og derfor hurtigere bliver god. En anden fordel er også, at der altid er en tilstede, som er uddannet livredder, så sikkerheden er i top. Desuden er det rart at være på et hold, hvor man kan være social og man kan finde støtte i hinanden og udvikle sig sammen.

Del med dine venner:

Comments are closed.