Speedplay Pedaler: Læs om vægt, test, vedligeholdelse og se tilbud

0

Speedplay pedaler har i efterhånden mange år været blandt de mest populære pedaler på cykelmarkedet, og det er der en lang række forskellige årsager til. Ikke blot kører mange professionelle cykelryttere med dem; der er også utrolig mange unge neo-professionelle samt motionister i forskellige klasser som foretrækker Speedplays pedaler. Hvis ikke du kender så meget til Speedplay og deres tre forskellige typer af pedaler, så er det med at læse videre i denne artikel.

Det kan du læse om

Speedplay Zero CrMo

speedplay pedaler zero crmoSpeedplay Zero CrMo er den ene af de tre typer af Speedplay Zero pedalerne. Denne model hedder CrMo, og er kendetegnet ved at bestå af plastik og stål. Pedalakslen er af CrMo stål med en længde på 53 mm., mens den runde trædeflade har en diameter på 45,5 mm. (86,3 mm inkl. gevind). Vægten er 108 g. pr. styk, hvilket stadig må siges at være en lav vægt.

Speedplay CrMo er pedalen til dig, som gerne vil have et bedre tråd, og som ønsker den høje kvalitet fra Speedplay samt mulighed for at træde i pedalen fra begge sider. Prisen ligger omkring 850 kr. for CrMo modellen, hvilket gør denne pedal til Speedplays billigste.

Speedplay Zero CrMo kan købes hos Cykelpartner.dk

Speedplay Zero Rustfri

speedplay zero rustfriSpeedplay Zero Rustfri er mellemklassen af Speedplay Zero pedalerne. Her får du en rustfri model, som består af plastik samt rustfri stål. Dette er en fordel, hvis du cykler meget herhjemme, hvor vejret ikke altid er lige godt. Modellen har samme længde som alle andre Speedplay pedaler (aksellængde på 53 mm., trædeflade med 45,5 mm. i diameter samt en samlet længde inkl. gevind på 86,3 mm.).

Med en vægt på 103 g. pr. styk sparer du altså lidt i vægt sammenlignet med CrMo modellen, hvortil du også får en pedalaksel af rustfri stål. Disse to egenskaber er de eneste forskelle mellem CrMo og Rustfri, hvorfor priserne er meget ens. Speedplay Zero Rustfri starter fra ca. 1200 kr.

Speedplay Zero Rustfri kan købes hos Cykelpartner.dk

Speedplay Zero Titanium

speedplay zero titaniumSpeedplay Zero Titanium er en pedal fra den øverste hylde hvad angår kvalitet, design og vægt. Her får du en aksel af titanium, som er 50 mm. lang. Den lidt kortere aksel har den virkning, at du træder tættere på kranken, hvorfor du oplever et mindre krafttab end ved andre pedaler (også sammenlignet med CrMo og Rustfri).

Pedalen er fremstillet af plastik, aluminium og titanium, hvilket giver en samlet vægt på kun 82 g. pr. styk. Denne pedal er derfor skabt til rytteren, som ønsker det bedste af det bedste herunder mindre energitab og mindre vægt – i den professionelle verden er dette meget væsentligt. Prisen starter fra ca. 2000 kr. for Speedplay Zero Titanium pedalerne.

Speedplay Zero Titanium kan købes hos Cykelpartner.dk

Tekniske specifikationer og råd om vedligeholdelse

Speedplay har de seneste mange år været repræsenteret i stor stil i det professionelle cykelfelt, og det skyldes i særdeleshed deres Speedplay Zero Titanium pedaler. Først og fremmest er de (Speedplay) de eneste på markedet som tilbyder kliksystem på begge sider af pedalen, hvilket er særdeles attraktivt for langt de fleste cykelryttere. Dertil er en vægt på kun 82 g. pr. styk meget lavt, og du vil stort set ikke kunne mærke, at du løfter pedalen ved montering af denne – det kommer dig især til gode op ad hårde stigninger.

Du sparer altså utrolig meget energi over længere distancer, hvis du har en pedal på 82 g. sammenlignet med en på eksempelvis den dobbelte vægt. Det er ikke i småtingsafdelingen, hvis du for eksempel kører et etapeløb eller et længere endagsløb.

Dertil er Speedplay pedaler utrolig nemme at vedligeholde. De har – som de eneste på markedet – hjulpet dig som ejer godt på vej, da der er en indbygget smøreport i enden af pedalakslen. Der kan du nemt smøre pedalen, også så sikrer du, at den holder mange år ud i fremtiden. Det er derfor meget nemt at vedligeholde Speedplays pedaler, mens de medfølgende klamper blot skal have lidt olie med et par måneders mellemrum.


Andre forhandlere af Speedplay pedaler:


Test af Speedplay pedaler

Skulle du fortsat være i tvivl om, hvorvidt en Speedplay pedal er noget for dig, så findes der mange gode anmeldelser og tests af Speedplay pedaler på forskellige hjemmesider. Størstedelen af alle hjemmesider giver Speedplay Zero pedalerne topkarakterer – og der er tale om anmeldelser fra både motionister og eliteryttere. Mange anmeldelser vægter kliksystemet samt den korte pedalarm højt, hvilket maksimerer din kraftoverførsel fra pedalering til fremdrift – en meget væsentlig faktor.

Blandt de mest anerkendte anmeldelser og tests er den tidligere toprytter Jens Voigt, som har udtalt, at han blandt andet valgte cykelhold ud fra om de kørte med Speedplay pedaler – det siger altså ikke så lidt.

En Speedplay pedal er altså velegnet til alle cykelryttere, hvad enten du ønsker CrMo, Rustfri eller Titanium modellen. Der er altså rig mulighed for at få en rigtig god pedal, hvor du får mulighed for at nyde kliksystemet med mulighed for at klikke i på begge sider uanset hvilken model du vælger.

Yderligere information om Speedplay

Speedplay er kendt for deres fremstilling af pedaler inden for cykelsporten. Der findes overordnet tre forskellige modeller: Speedplay Zero CrMo, Speedplay Zero Rustfri og Speedplay Zero Titanium. De tre er meget ens i udseendet, og består alle af de samme kendetegn som Speedplay vægter højt. For eksempel at du kan klikke i pedalen fra begge sider. Du skal derfor ikke bruge tid på at vende din pedal rigtigt, før du kan klikke i med din cykelsko, men blot træde ned på pedalen, og så vil din klampe sætte sig i pedalen, uanset hvilken side du træder ned på.

De store forskelle på pedalerne ligger i materialerne som du har læst om i ovenstående beskrivelser. CrMo er den billigste af de tre modeller, mens Titanium er den dyreste, letteste og derved også denne som mange professionelle cykelryttere benytter sig af. Alle Speedplay pedaler fås i mange forskellige farver, og du kan derfor nemt finde en i blå, hvis resten af din cykel eller dit cykeltøj har denne farve.

Del med dine venner:

Comments are closed.