Sådan undgår du propper i ørene, når du træner triatlon

0

Triatlon er en rigtig god måde at udvide din cykeltræning, og samtidig er de to andre discipliner indenfor triatlon – svømning og cykling – en fantastisk måde at vedligeholde formen henover vinterpausen, hvor det hurtigt kan blive kedeligt på motionscyklen.

Men modsat almindelig cykeltræning, så er der en lang række udvidede problematikker, der kan opstå, når du træner triatlon. Et af dem er propper i ørerne, der blandt andet opstår på grund af vand i øret, når du svømmetræner.

Sådan undgår du propper i ørerne

Vand i øret og propper i ørerne kan være vildt irriterende, og samtidig er det rigtig svært at komme af med, men heldigvis er der flere ting, du kan gøre, for at undgå at få vand i øret i første omgang.

Den nemmeste løsning er at begynde at svømme med ørepropper i ørerne under din badehætte. På den måde undgår du helt at få vand ind i øret, men det kan samtidig være irriterende hele tiden at skulle tage dine ørepropper i og ud, især hvis du træner med andre.

Hvis du ikke bryder dig om at svømme med ørepropper i, kan du også overveje at investerer i en såkaldt ear dryer. Modsat ørepropper, der helt forhindrer vand i øret, så sørger en ear dryer for at tørre din øregang efter træningen, så der ikke opstår propper efterfølgende.

Sådan kommer du af med propper i ørerne

Når du først er kommet hjem og har fået en prop i øret, kan den være rigtig svær at komme af med, men der er stadig en række ting du kan gøre, hvis du ikke svømmede med ørepropper eller formåede at tørre dit øre af efterfølgende.

Det første du kan gøre er at holde dig for næsen og puste ud, for på den måde at trykudligne. Det er klart den nemmeste løsning, men desværre er det ikke altid noget, der virker. Du kan også hoppe op og ned på stedet eller virre med hovedet i et forsøg på at ryste vandet ud af øret. Hvis det ikke virker, kan du forsøge med at lægge dig på siden med en varm pude under det proppede øre.

Del med dine venner:

Comments are closed.