Sådan får du det bedste ud af din træning på din hometrainer

0

Er vejret helt af ”pommern” til? Har du ikke en vintercykel, der kan tåle det dårlige vejr? I så fald kan du med fordel hoppe op på din hometrainer indenfor og sparke din puls op i rød.

Træning på hometrainer er ikke just det sjoveste, der findes i denne verden. Dog kan du alligevel få lagt en god ”bund” til næste sæsons anstrengelser på landevejen. I denne artikel kan du læse om, hvordan du får det bedste ud af din hometrainer-træning.

Find et godt program

Hvis du ikke har erfaring som spinningsinstruktør, cykeltræner eller lignende, kan det godt være lidt svært at finde ud af, hvordan du egentlig skal træne på din hometrainer.

I den forbindelse kan du med fordel gå på Youtube og søge efter et program. Der ligger faktisk nogle ganske gode og udfordrende hometrainer-programmer du sagtens kan bruge. Se for eksempel bare nedenstående program fra GCN, der udførligt forklarer, hvad du skal gøre og hvornår du skal gøre det.

Intervaller, intervaller og intervaller

En god hovedregel at huske på, hvis du gerne vil i bedre form er at køre intervaller. Intervaltræning er en så uhyre effektiv træningsform, at du inden for ganske kort tid kan rykke din form markant.

Der findes et væld af forskellige intervaller du kan køre. Som nybegynder kan det godt være lidt svært at finde rundt i de forskellige, hvorfor det anbefales at prøve sig lidt frem. Med et blot et enkelt Google-søgning kan du faktisk finde ganske gode intervalprogrammer, der kan hjælpe dig med at komme i en flyvende form henover vinteren.

Forsøg evt. med denne Google-søgning.

Vand, håndklæde, udluftning og HØJT MUSIK

Når du træner på din hometrainer, er der fire ting du ISÆR bør huske. Nemlig:

  • Vand
  • Håndklæde
  • Udluftning
  • HØJT MUSIK

Du ”sveder som et svin”, når du træner indenfor på din hometrainer (medmindre du sidder i et totalt afkølet rum). Derfor er det en god ide at åbne et eller to vinduer ELLER anskaffe sig en blæser du kan placere foran forhjulet. Derudover er det en god ide at have et håndklæde ved hånden, så du løbende kan tørre sveden af panden og undgå, at gulv og cykel bliver smurt ind i sved.

Og for at holde gejsten og motivationen oppe, er det en super god ide at have musik til at køre på fulde drøn. Musik får dig alt andet lige til at presse dig selv lidt ekstra. En god playlist med rock og house-musik er at foretrække.

God fornøjelse med din hometrainer-træning!

Del med dine venner:

Skriv en kommentar