Alle kan være med på cykelbølgen

0

Det er blevet mere og mere populært blandt danskerne at tage cyklen frem for bilen. Dette skyldes, at cyklen både er et sundere og mere miljørigtigt valg. Særligt i de større byer vrimler det med cykler. De fleste benytter særligt cyklen som transportmiddel til og fra arbejde eller studie. Det fede ved cyklen er da også netop, at alle kan være med. Cyklen kræver nemlig – modsat bilen – ikke noget kørekort. Derfor kan alle aldersgrupper benytte cyklen som transportmiddel. Som helt unge lærer de fleste børn derfor at cykle. Cyklen bliver for mange det centrale transportmiddel, indtil de når kørekortsalderen. Herefter sker der dog en ændring i transportvanerne, og mange unge begynder at benytte bilen. Når de fleste når pensionstalderen begynder cyklen da igen at blive populær. Desværre er det de færreste ældre, der har kræfter til at cykle hurtigt. Heldigvis har den seneste teknologi medført et godt alternativ til de dovne eller ældre cyklister.

Elcyklen vinder frem

I vejbilledet i dag ser man flere og flere cyklister, der benytter sig af den nyere elcykel. Elcyklen giver mere fart på cyklen, da den har en indbygget motor. Elcyklen er derfor helt genial, hvis du har langt til og fra arbejde, og du ikke orker at bruge en hel masse tid og kræfter på turen. Elcyklen er derfor en god kombination mellem bilen og cyklen.

Det særlige fantastiske ved elcyklen er da, at den forlænger mange af de ældre i samfundets glæde ved at cykle. Elcyklen gør det netop lettere at komme op af bakker, hvorfor det ikke er lige så hårdt at cykle på en elcykel. Som ældre kan det være svært at få kræfterne til at slå til i løbet af dagen. Derfor er det helt genialt, at de ældre ikke længere behøver at bruge så mange kræfter på at cykle. Mange vil måske tænke: hvorfor de ældre ikke blot tager bilen i stedet for at bøvle med en elcykel? Fordelen ved elcyklen er netop, at den giver frisk luft og til stadighed en del motion. Derfor er elcyklen et bedre sundhedsmæssigt og miljørigtigt valg.

Mulighederne med en cykel

Uanset om du sværger til den traditionelle cykel eller den nyere elcykel, glemmer du sandsynligvis alle de muligheder, du har med en cykel. De fleste danskere benytter nemlig udelukkende cyklen som transportmiddel til og fra arbejde, studie og øvrige ærinder. Det er da også helt naturligt at benytte cyklen i disse situationer. Dog kan cyklen bruges til meget mere end blot transport frem og tilbage. Cyklen kan nemlig bruges til at tage på udflugt. Cykelturen i sig selv byder på en masse frisk luft og et glimt af Danmarks smukke natur. Derfor kan det anbefales at benytte cyklen til en skovtur, strandtur eller lignende. Det kan være en hverdag efter arbejde eller studie, hvor vejret er godt, eller det kan være en weekendudflugt en lørdag eller søndag. Pak en madkurv og brug cyklen som udgangspunkt for jeres udflugt. I kan enten vælge at planlægge en rute forud for turen eller blot følge jeres mavefornemmelse, når I er afsted. En cykeludflugt er blot en af de mange muligheder, som du kan bruge din cykel til udover transport fra a til b.

Del med dine venner:

Skriv en kommentar