Hvor mange kalorier forbrænder man ved at cykle?

0

Ja, det er et godt spørgsmål, og svaret afhænger af mange faktorer. Lad os tage udgangspunkt i, at du cykler med 20 kilometer i timen, hvilket er et meget almindeligt cykeltempo, når du cykler til og fra job. Desto hurtigere, du kører, desto flere kalorier forbrænder du (kilde).

Vægten har også noget at sige. Vejer du eksempelvis 70 kg, vil du med 20 km/timen og en times cykling have forbrændt 588 kalorier. Vejer du derimod 90 kg, og cykler samme strækning i samme hastighed, vil du have forbrændt omkring 756 kalorier.  Lad os prøve at se, hvad der sker, når vi sætter tempoet op.

 • 70 kg, 20 km/timen med en times cykling = 588 kalorier.
 • 70 kg, 25 km/timen med en times cykling = 882 kalorier.
 • 70 kg, 30 km/timen med en times cykling = 1.161 kalorier.
 • 90 kg, 20 km/timen med en times cykling = 756 kalorier.
 • 90 kg, 25 km/timen med en times cykling = 1.134 kalorier.
 • 90 kg, 30 km/timen med en times cykling = 1.493 kalorier.

Som du kan se, så har tempoet meget at sige. Jo hurtigere du cykler, jo mere forbrænder du.

Men hvad svarer det så til at du kan indtage?

For at danne et overblik over, hvor meget mad, du kan indtage med god samvittighed efter træningen, kan du få nogle eksempler på kaloriemængder her:

 • 1 æble = 51 kalorier.
 • 100 g juice er der 54 kalorier.
 • 1 toast = 313 kalorier.
 • 100 g chokolade = 545,6 kalorier.
 • 100 g gulerod = 41,3 kalorier.

Som du kan se på ovenstående eksempler, så kan det godt betale sig at tænke over, hvad man putter i munden. Har du planer om at tabe dig, skal du derfor ikke indtage flere kalorier, end du forbrænder.

Husk sikkerheden, når du cykler!

Cykling er sundt for kroppen, musklerne og især hjerte og blodomløb. Det er en god måde at koble fra og afstresse på. Husk blot, at sikkerheden skal være i orden. Selvom du føler, at du kører i din egen, idylliske verden på landevejen langs vejkantens smukke blomster og natur, kan der hurtigt ske en ulykke, som du måske ikke selv er skyld i.

Vær derfor ikke for afslappet i forhold til sikkerheden, fordi du selv kører pænt – det er nemlig ikke sikkert, at alle andre trafikanter gør det samme!

Den allervigtigste del at beskytte er hovedet. Du kan vælge en almindelig cykelhjelm, eller en af de nye smarte cykelhjelme med airbag effekt. De er op til tre gange så sikre som almindelige cykelhjelme. De fungerer ved, at de går af som en airbag rundt om hovedet, når man er ude for et styrt. De er derfor meget lette at bære og meget sikre.

Med sikkerheden i orden, og viden omkring hvordan du brænder kalorier af, kan du roligt tage på din næste cykeltur. Nu har du en idé om, hvor meget du skal yde, for at kunne indtage forskellige madvarer med god samvittighed. God cykeltur!

Del med dine venner:

Comments are closed.