Hvad koster en cykelhjelm?

0

Det er forholdsvist billigt at komme i gang med at cykle, og når først du er i gang, er det en sund og gratis form for transport og en nem måde at motionere på. Det eneste, det kræver at komme i gang med at cykle, udover selve cyklen, er en cykelhjelm.

Det kan du læse om

Cykelhjelme redder liv

Der er ikke noget lovkrav, om at du skal køre med cykelhjelm, og det er derfor helt op til dig selv, om du gør det. Men det er en fornuftig og ansvarlig beslutning. Der er mange eksempler på ulykker, hvor cyklistens liv er blevet reddet af hjelmen, og der er lige så mange eksempler på, hvor galt det kan gå, hvis du kommer ud for en ulykke uden cykelhjelm.

Pris på cykelhjelm

Ligesom med det meste andet cykeludstyr, kan du naturligvis også få hjelmen i forskellige udformninger, kvaliteter og prisniveauer. Hvilken, du bør vælge, afhænger blandt andet af, hvor meget du cykler. Skal du blot bruge en hjelm til og fra arbejde, eller skal du cykeltræne på semiprofessionelt niveau? Skal du træne på højt niveau, skal du med stor sandsynlighed gå efter en dyrere hjelm.

Gode og billige cykelhjelme

I bund og grund får du, hvad du betaler for, og du kan derfor ikke forvente, at en hjelm til et par hundrede kroner har lige så god komfort og sikkerhedsevne som en hjelm til et par tusinde. Når det så er sagt, findes der mange gode hjelme derude, der ikke koster en bondegård.

Kig blandt andet på følgende hjelme:

  • Scott Arx
  • Bell Stoker MIPS
  • Casco Activ 2

Til børn kan du overveje en Bell Sidetracker Junior.

Alle de nævnte cykelhjelme er testvindere.

En cykelhjelm kan være pæn

Nogle vælger en tilfældig cykelhjelm, andre går efter komfort eller sikkerhed. Men udseendet har selvfølgelig også noget at sige for langt de fleste. Engang var en cykelhjelm en cykelhjelm, og udbuddet var meget begrænset, men i dag findes der tusindvis af hjelme i forskellige udformninger. Du kan vælge din yndlingsfarve eller en cykelhjelm, der er camoufleret af en damehat. Børn kan få hjelme med dinosaurer, prinsesser og en masse andre udsmykninger, der gør det mere tåleligt at bære en cykelhjelm.

Vær et godt forbillede

Én ting er, at du ikke synes, at en cykelhjelm er pæn, noget andet er det risikable i at undvære, og noget helt tredje er, at du uden en cykelhjelm signalerer til børn og unge, at det er fint at cykle uden. Og det er det ikke.

Artiklen er skrevet i samarbejde med kviklanet.dk – sms låns oversigt online

Del med dine venner:

Comments are closed.