Guide – alt du skal vide om kreatin

0

Annonce:

Måske har du hørt nogen nævnte ordet kreatin før i forbindelse med træning og vægtløftning. Måske har du også undret dig over, hvad det egentligt var, og hvad det betød. Kreatin bruges af mange atleter og sportsudøvere verden over, og det er der en helt særlig grund til! Der er nemlig flere forskellige fordele ved kreatin. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en komplet guide med alt den viden, du skal bruge om kreatin. Du vil med sikkerhed blive overrasket!

Hvad er kreatin?

Når det kommer til træning og kosttilskud, er det vigtigt, at man er 100 procent klar over, hvad man putter i kroppen. Derfor var mange også forvirrede, da kreatin første gang kom på markedet som et kosttilskud. Du kan dog være helt rolig! Kreatin er en kemisk forbindelse, der allerede findes naturligt i din krop. Kreatin bruges til at forsyne dine muskler med en helt speciel form for energi, der gør, at du eksempelvis kan løfte tungere ved styrketræning. Mange tager ekstra tilskud af kreatin, enten i pulver-eller kapselform, for at øge deres udholdenhed under træning. Inden du påbegynder din indtagning af kreatin, er det vigtigt, at du udregner, hvor meget kreatin du skal indtage dagligt. Du kan læse mere om, hvordan du netop gør dette, længere nede.

Hvad gør kreatin ved kroppen?

Som tidligere nævnt er kreatin en naturlige kemiforbindelse, der allerede eksisterer i din krop. Kreatin øger din evne til præstering ved hjælp af en bestemt energi kaldet ATP. I praksis kan du derfor bruge kreatin, hvis du ønsker at øge din træningsintensitet og præstering. Mange tror, at kreatin alene er en kilde til større muskler – dette er langt fra tilfældet! Kreatin er blot en kemisk forbindelse, der kan hjælpe dig til at træne hårdere, og yde mere, og dermed er der større chance for, at du presser din krop, og dine muskler, så dine muskler med tiden vil forstørres.

Dosering af kreatin

Som førnævnt er det vigtigt, at du gør dit forarbejde, inden du går i gang med daglig indtagning af kreatin. Da kreatin allerede findes helt naturligt i din krop, og dermed allerede gør et stykke arbejde, er det vigtigt, at du ikke overdoserer dit kreatinindtag. En overdosering af kreatin kan føre til blodpropper og andre alvorlige, akutte sygdomme. Det anbefales generelt, at du maksimalt tager 5 gram kreatin om dagen. Dette gælder uanset, hvor meget du træner.

Del med dine venner:

Comments are closed.