Glem ikke din ulykkesforsikring, hvis du er aktiv cyklist

0

Der er mange danskere, der har en stor interesse for cykling. Nogle af dem betragter det som værende en formidabel kilde til motion, mens andre dyrker det som en sport på lige fod med andre sportsgrene. Fælles for disse personer er, at de elsker at placere sig på sadlen hver gang, de har mulighed for det – og det er selvfølgelig også ganske forståeligt.

Selvom langt de fleste cyklister ganske udmærket er klar over, at de kan komme slemt til skade, hvis de styrer på deres cykel ved høj fart, så er det langt fra alle, der sørger for at sikre sig på forsvarlig vis. Ikke dermed sagt, at de lader deres cykelhjelm blive derhjemme, men derimod forstået på den måde, at de ikke har en dækkende ulykkesforsikring.

I og med, at du kan komme slemt til skade, så kan du også ende med at påføre din krop permanent smerte og gene, hvis der er tale om et kraftigt styr. Det kan nedsætte din arbejdsfunktion og gøre, at du skal leve med daglige smerter. Det er ikke noget, din ulykkesforsikring kan ændre på, men du kan derimod få udbetalt et passende erstatningsbeløb.

Derfor er en ulykkesforsikring en god investering

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at en ulykkesforsikring kan vise sig at være en god forsikring. Ikke nok med, at du føler dig bedre sikret, når du sidder på cyklen, men samtidig er du også markant bedre stillet, hvis du kommer ud for et kraftigt styr på din cykel, der ender med, at du skal leve med varige men, der også nedsætter din arbejdsfunktion.

Har du endnu ikke en ulykkesforsikring, så er det vigtigt at vælge med omhu. Er du ikke varsom, så kan du ende med at købe katten i sækken, hvilket du naturligvis skal undgå. Du kan bl.a. læse Finanstilsynets guide til valg af din ulykkesforsikring, så du ved, hvad du skal fokusere på – og samtidig får information fra en uafhængig tredjepart.

Ikke desto mindre, så er det en god ulykkesforsikring – og derfor heller ikke noget, du skal tøve med at investere i. Der findes tilmed selskaber, der tilbyder forsikringer, der er direkte målrettet mod både motionscyklister og professionelle ryttere, der ønsker at forsikre sig, når de sidder på cyklen, hvilket også blot indikere, at det er en nødvendighed.

Der findes mange forsikringsselskaber i Danmark

Du kan finde mange forsikringsselskaber, der er repræsenteret på det danske marked og tilbyder at forsikre danske kunder. Det er både positivt og negativt, at det forholder sig således. Det er selvfølgelig med til at sikre dig, at du også vil kunne finde en passende udbyder, men oftest betyder det også, at det store marked er svært at finde rundt i.

Hvis du ønsker at skabe et bedre overblik over markedets mange muligheder, så er det en oplagt idé, at du vælger at se nærmere på den store oversigt over ulykkesforsikringer hos Ekonomi. De har udviklet en oversigt, der samler info fra samtlige aktører på det danske marked, så de mange muligheder præsenteres for dig på blot ganske få minutter.

Hvad der særligt er vigtigt, når du skal vælge en ulykkesforsikring som hyppig cyklist er, at den selvfølgelig skal dække sport. Det er ikke i alle tilfælde, at dette er aktuelt, hvorfor det er noget, du skal holde et vågent øje med, da den ellers ikke vil være synderligt brugbar for dig. Hos nogle selskaber kræves det, at du tegner en tilføjelsesforsikring.

På lige fod med andre forsikringer, så er der mange om buddet og derfor giver de forskellige selskaber oftest også et bedre tilbud end listeprisen, hvis du kontakter dem.

Del med dine venner:

Skriv en kommentar