Fordele og ulemper ved at tælle kalorier

0

Annonce:

Den optimale kost kan være en god løsning på flere forskellige ting, og det kan være en fordel at tælle kalorier med flere formål. Det kan f.eks. være til:

  • Vægttab
  • Vægtforøgelse
  • Muskelopbygning
  • Øget velvære

Men kalorieberegning og optælling fungerer ikke nødvendigvis for alle, og det er ikke altid den bedste løsning. Selvom kalorietælling kan være den sikre vej til et vægttab er det meget individuelt om det fungerer for den enkelte person. Du kan læse om fordele og ulemper ved kalorietælling herunder. 

Kalorietælling giver fuld kontrol

Når du skal tabe dig, øge din muskelmasse eller tage på i vægt, så kan kalorietælling være med til at give dig det perfekte overblik over hvor meget energi du forbrænder i løbet af dagen, og hvor meget du derfor skal eller må spise.  For nogle er det et godt fingerpeg og en stor hjælp, mens det for andre kan virke begrænsende og uoverskueligt.

Viden om kalorier giver bevidsthed

At vide hvor mange kalorier kroppen forbrænder i løbet af en dag, hvor stort kalorieunderskud et vægttab kræver, eller hvor meget ekstra du skal spise for at opnå gode resultater kan på mange måder være gode oplysninger. Samtidig er det en god øjenåbner for mange at lære hvor mange kalorier der er i en gulerod vs. i en kartoffel eller en skive rugbrød, eller hvor mange popcorn man må spise vs. chips osv.

Kalorietælling kan dog også virke skræmmende, og give madlede, eller formindske lysten til at spise, fordi det hele pludselig virker uoverskueligt, og dermed kan det også være med til at virke demotiverende.

Vigtigt at beregne det rigtige antal kalorier

Det kan være svært at beregne kroppens helt nøjagtige energiforbrug, da det afhænger af flere ting. Det kommer f.eks. an på din alder, dit køn, din muskelmasse, dit aktivitetsniveau i løbet af dagen, dit naturlige stofskifte og meget mere. Hvis man udregner det forkerte kalorieforbrug kan man enten ende med at spise for lidt eller for meget, hvilket ikke vil gavne målet. Der findes dog mange forskellige apps og hjemmesider der kan hjælpe dig med at beregne det rigtigt, og du kan bruge en kalorieberegner til at holde styr på hvor meget du spiser i løbet af dagen. For nogle er det en meget motiverende faktor at kunne indtaste kalorier i en app eller en program, og på den måde følge med i dagens madindtag, og blive bedre og bedre til at få mest muligt mad for så få kalorier som muligt. 

Del med dine venner:

Comments are closed.