Disse 5 typiske kostfejl skal du undgå som cykelrytter

0

Som du måske allerede har erfaret, så spiller kosten en kæmpe rolle for, hvordan du rent fysisk klarer dig på cyklen. Derfor er det altså værd at bruge lidt tid på at sætte sig ind i, hvad der virker og ikke virker, når det kommer til at præstere optimalt på baggrund af kosten.

I denne artikel har vi samlet fem typiske kostfejl som cykelmotionisten begår. Læs med her og bliv klogere på, hvad du IKKE skal gøre, hvis du gerne vil køre stærkt.

For lidt mad FØR du skal træne

Hvis du skal ud og træne igennem i et par timer, er det uhyre vigtigt, at du har lagt den rette bund. Det vil altså sige, at du skal sørge for at spise rigeligt uden at overspise, inden du hopper på rammen.

Det er en god ide at spise små to timer før du skal motionere, da maden så kan nå at blive fordøjet. Derudover kan du godt risikere at få ondt og ubehag i maven, hvis du for eksempel spiser 30 min. før du skal træne. 

For få eksperimentere med hvad der virker og ikke virker

Det er alt for få motionister, der bruger tid på at eksperimentere med, hvad der virker og ikke virker. Dette gør sig især gældende, når snakken falder på energiprodukter.

Det er bestemt ikke alle energiprodukter til cykling, der er lige gode. Derfor er det en god ide at prøve sig lidt frem, så du finder de bedste produkter, der virker for dig.

Derudover er det også en god ide at prøve sig lidt frem med mad inden træning og løb. Hvilke retter virker ekstra godt for dig? Er det en omelet med grøntsager? Grød med mandler? Eller noget helt tredje? Det bedste du kan gøre er at prøve dig frem. 

Husk at fylde lommerne på ekstra lange ture

Rigtig mange cykelmotionister glemmer at tage rigeligt med mad med, når de skal cykle lange ture. Det har den konsekvens, at de vil gå sukkerkolde – og så er der pludselig meget lang vej hjem.

Tag hellere en banan for meget med. Det er sjovere at cykle med en banan ekstra i lommen end slet ikke at kunne træde pedalerne rundt, når der stadig mangler 50 kilometer af turen.

Nye og uprøvede energiprodukter på løbsdage

Noget af det værste du kan gøre er at fodre din mave med nye og uprøvede energiprodukter. Det kan nemlig have den konsekvens, at du er nødsaget til at stå af på grund af dårlig mave.

På løbsdage skal du indtage det du ved, der VIRKER. Det vil sige, at du altså ikke skal gå i gang med at eksperimentere med noget nyt. Heller ikke hvis din ven siger det er godt.

Manglende eller mangelfuld indtag af mad EFTER træning/løb

Efter en hård omgang på cykling har din krop mere end nogensinde før behov for at få dækket sulten. Derfor er det uhyre vigtigt, at du giver kroppen ligeså godt brændstof efter træningen som du gør før træningen.

En tur på McDonalds er bestemt ikke den bedste løsning, da du typisk inden for en time vil føle sult igen. Og da kroppen udvikler sig til det bedre under restitueringen, er det vigtigt at få noget som kan give musklerne de bedste forudsætninger for at gendanne og styrke sig selv.

Det er for eksempel en god ide at drikke en proteinshake lige efter træning.

Del med dine venner:

Comments are closed.