Cyklist, pas på de store landbrugsmaskiner

0

Som cyklist kan det være farligt at cykle på veje, hvor store køretøjer som landbrugsmaskiner eller entreprenørmaskiner kører. Landbrugsmaskinerne fylder meget på de små landeveje, og det er desværre ikke alle veje, som har plads til både køretøjet og cyklisten samtidig. Hvis du som cyklist er uopmærksom et sekund, og føreren af køretøjet også er uopmærksom et sekund, kan det i værste tilfælde ende med en alvorlig ulykke. Det er derfor en rigtig god idé at have de følgende råd i baghovedet, når du er ude at cykle.

Først og fremmest skal du have farvet tøj på, gerne neonfarver, så du let kan ses i trafikken. En cyklist klædt i helt sort er nem at overse, både om dagen og når mørket falder på. Det er også en rigtig god idé at iføre dig og din cykel en masse reflekser, så du slet ikke er til at overse, når den store entreprenørmaskine kommer buldrende forbi dig. Og det vigtigste af det hele – husk lygterne! Det kan virke som banale råd, men rigtig mange glemmer faktisk reflekserne og lygterne, når de skal ud at cykle. Før man har set sig om, er mørket faldet på, og man er svær at se på vejene.

Vær opmærksom på de store køretøjer

Når man kommer cyklende på de små veje, møder man mange forskellige køretøjer. Mange af køretøjerne på landevejen er landbrugsmaskiner. Endnu et råd til dig, der ofte cykler på landevejen, er at du skal være opmærksom. Du skal så vidt muligt undgå musik i ørerne, så du lettere kan orientere dig. En god idé er også at kigge op, til siderne og bagud. Det kan lyde som endnu et banalt råd, men orienterer man sig ikke på vejen, kan der hurtigt dukke et uventet køretøj op. Man kan blive forskrækket, svinge med cyklen, måske miste balancen og i værste tilfælde blive mast flad som en pandekage.

Du skal også have med i baghovedet, at landbrugsmaskiner har forskellige størrelser og forskellige påhæng bagpå. Maskinerne fylder dermed ikke det samme på vejene. Det er derfor rigtig vigtigt, at du som cyklist er ualmindelig opmærksom på, hvor stor og lang maskinen er, og om den har et påhængskøretøj på. På den måde undgår du ubehagelige oplevelser på din cykeltur.

Landbrugsmaskinen der fylder meget på vejene

Som nævnt fylder landbrugsmaskiner ikke det samme. Inden for landbrugs- og entreprenørmaskiner findes der et hav af mærker og størrelser. En af de maskiner der godt kan fylde meget på de små veje er landbrugsmaskinen af mærket JCB landbrugsmaskiner. Den er ret bred, og derfor kan det være en udfordring af møde den på cykel. Måske har du ræset forbi den på din racercykel, eller holdt dig pænt bag den, indtil du kunne passere. Det er faktisk også den maskine, der bliver solgt flest af i Danmark. Sådan en maskine kan både købes, lejes og leases. Faktisk er leasing af entreprenørmaskiner og landbrugsmaskiner meget udbredt og almindeligt i Danmark. De kan også findes billigt til salg både som nye eller brugte. Der findes mange entreprenørmaskiner af JCB ude på de danske landeveje, og derfor skal du som cyklist være meget opmærksom på de brede landbrugsmaskiner, når du kommer cyklende.

Del med dine venner:

Comments are closed.