Brevkassen: Skal jeg indtage mad, hvis jeg cykler i flere timer?

0

Her på VeloVelo.dk har vi en brevkasse, hvor DU som læser kan stille dit spørgsmål vedr. motionscykling. Da vi har forskellige skribenter tilknyttet siden med hver deres kompetencer, er der stor sandsynlighed for, at du kan få et retvisende svar på dit spørgsmål.

Lad os gå til det første brevkassespørgsmål nogensinde her på VeloVelo.dk.

Spørgsmål fra læser:

Skal jeg indtage mad, hvis jeg cykler i flere timer?

Svar fra VeloVelo.dk

Det umiddelbare svar er ja, hvis du gerne vil undgå at gå sukkerkold. Indtaget af mad afhænger selvfølgelig af, hvor meget gas du giver og i hvor lang tid du skal cykle. En god tommelfingerregel er at indtage mellem 30 og 60 gram kulhydrater pr. cyklet time. Cykler du for eksempel en time og 30 minutter er det oplagt at tage en energibar eller lignende. På den måde holder du et stabilt niveau, hvor du med stor sandsynlighed ikke går sukkerkold.

Kulhydrater kan bl.a. fås via bananer, rosiner, boller med nutella, energiprodukter herunder gel, bar og drikke og lignende. Det er vigtigt at pointere, at behovet for kulhydrater under motion er forskellig fra person til person. En elitecyklist forbrænder mere end en almindelig cykelmotionist, hvorfor behovet for kulhydrater er større hos eliten. Derudover er det også en god ide at lytte til sin krop under træningsturene. Noter evt. i en dagbog, hvor sulten du har følt dig under dine træningsture kontra hvor mange kalorier du har forbrændt.

På den måde kan du danne dig et godt overblik over dit behov for kulhydrater. Det handler i bund og grund om at teste sig selv og prøve sig frem, så du bliver 100% indforstået med, hvad din krop har behov for under hvilke forhold. Læs mere om kulhydrater til cykling.

Se evt. nedenstående video af Global Cycling Network, der fortæller lidt om, hvad du bør have med af føde under dine cykelture.

Har du også et spørgsmål du ønsker svar på?

Sidder du også inde med et spørgsmål som du mægtig gerne vil have svar på? I så fald er du mere end velkommen til at skrive til vores brevkasse. Så vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at besvare dit spørgsmål så godt som muligt.

Gå til brevkassen her.

Del med dine venner:

Comments are closed.