5 tips: Sådan bliver du markant hurtigere på cyklen

0

Uanset om du cykler mod dig selv, din nabo, kollega, klubkammerater eller måske mod en masse andre i et cykelløb, så drømmer vi alle sammen om at blive hurtigere. I stedet for at drømme om det, skal vi så ikke tage tyren ved hornene og rent faktisk gøre en aktiv indsats? Det synes vi fra VeloVelo.dk. Derfor har vi lavet denne mini-guide med 5 tips til, hvordan du bliver en markant hurtigere cykelrytter.

Det kan du læse om

Få lavet et struktureret træningsprogram

Det første tip handler om at få lavet et struktureret træningsprogram. Dette tip er uden tvivl et af de bedste her på siden, hvis man udelukkende kigger på effekten af det. Struktureret træning kan virkelig gøre dig til en bedre cykelryttere – hurtigt.

I stedet for at cykle efter snitfart / timer i sadlen, så sats i stedet på kvalitet i træningen. Begynd at køre intervaller, slap af på de rigtige tidspunkter og få meget mere ud af din tid brugt på cyklen. Hvis du ikke ved, hvordan du skal lave et træningsprogram til cykling, så er der masser af hjælp at hente på Google og ikke mindst Youtube. Søg evt. på Tom Bell eller Global Cycling Network.

Tab dig nogle kilo

Tro det eller ej. Vægt har en enorm betydning i forhold til din performance på cyklen. Hvis du godt kan lide at cykle i kuperet terræn, så vil det overraske dig, hvor meget hurtigere du bliver ved at tabe dig et par kg.

Jo højere watt pr. kg kropsvægt er nøglen til succes. Så hvis du har lidt for meget fedt på kroppen, så giver det god mening at lave nogle træningspas med fokus på fedtforbrænding. Et eksempel kunne være en times let rul inden morgenmaden. På den måde tvinger du kroppen til at bruge energi fra fedtdepoterne, hvilket først og fremmest får dig til at tabe dig, men også vil gøre dig bedre i stand til at bruge fedt som energi – og det er smart. Især på de lidt længere cykelture/løb.

Optimér på din kost

I forlængelse af ovenstående kan det også være en god ide at kigge på din kost: Hvor cykelryttervenlig er den egentlig? Sikkert ikke ligeså venlig som den kunne være. Cykling kræver en masse energi. Derfor er det vigtigt, at du er god til at give den energi den har brug for.

Et godt og generelt råd er at lave en madplan. På den måde får du noget struktur på kosten, hvilket kan være en kæmpe hjælp i forhold til at opnå dine mål.

Køb aerodynamisk cykeltøj og udstyr

Aerodynamisk cykeltøj og udstyr er noget langt de fleste undervurderer. Hvor stor en effekt kan det have, tænker de fleste. Faktum er, at effekten er kæmpe stor. Derfor kan det altså godt betale sig at købe cykeltøj, der sidder ekstra stramt på kroppen (uden det er decideret irriterende at have på, selvfølgelig).

Tro det eller ej, men sådan noget som aerodynamiske cykelbriller har også en effekt. Du kender måske det gamle ordsprog ”Mange bække små, gør en stor å”. Det er fuldstændig samme princip som med at gøre dig selv mere aerodynamisk. Jo flere ting du optimerer på, jo mere aero bliver du og jo hurtigere kan du cykle med et lavere brug af energi.

Sørg for at restituere optimalt (vigtigt!)

Du bliver aldrig bedre, hvis ikke du slapper af. Så enkelt er det. Efter hård træning har kroppen brug for hvile for at gendanne og forbedre sig selv. Derfor er det vigtigt, at du ikke ”jerner derudaf” dag efter dag.

Får du lavet et struktureret træningsprogram vil du helt automatisk få dine hviledage. Typisk vil dit træningsprogram blive bygget op med 3 ugers hård træning og 1 uge, hvor mængden er skruet betydeligt ned, så kroppen kan slappe af og komme sig. En hård træningsuge består typisk af 1-2 HIT-intervaller og 2-3 længere endurance ture. Som udgangspunkt er det en dårlig ide at køre to hårde træningspas to dage i streg.

Del med dine venner:

Comments are closed.