5 tips til cykeltræningen

0

ANNONCE: Går du op i cykling, er du sikkert interesseret i at forbedre dig konstant. På den måde kan du hurtigt opnå dine mål, hvad end de måtte være. Uanset om det er drømmekroppen, en bedre form, at forbedre den personlige tid eller klargøre sig til et løb, kan du altid nå dit mål med de rette teknikker samt den nødvendige viljestyrke. Der kan være mange grunde til, at du cykler, og uanset dit niveau er det altid godt med nogle råd. Er du ny inden for sportsgrenen, så klik her, hvor du vil finde den perfekte racercykel til dit formål.

Undgå de store gear

Der er mange nye, som begår en række typiske fejl. Dog er en af de største den, at de starter ud i for høje gear. Ja, det kan virke rart, eftersom det store gear betyder mindre tråd, men mere fart. I længden er det bare aldrig en god ide, eftersom der hurtigere opstår mælkesyre i benene, og når først det sker, kan det være svært opnå den mest effektive træning. Husk derfor at holde dig til de lavere gear, hvor der er flere tråd.

Hold øje med dine fremskridt

For at holde motivationen oppe er det vigtigt, at du noterer din fremskridt. Om det er en forbedring af din tid, topfart, gennemsnitsfart eller andet, skal det altså noteres og overvåges. Det er en god ide at skrive ned efter hver tur, hvordan det er gået. På den måde kan du se dine fremskridt gang for gang, og er der noget, som motiverer, er det, når det går den rigtige vej.

Skift din rute jævnligt

Charmen ved cykling er blandt andet, at det foregår ude i det fri. Dog er det ikke sjovt i længden, hvis du vælger den samme rute hver gang. Faktisk kan det gå hen og blive kedeligt, og det må aldrig ske, da det kan gå ud over motivationen. Derfor er det en rigtig god ide, hvis du jævnligt skifter rute, eftersom det kan give dig den nødvendige spænding, du har brug for, når du er ude på ruten.

Få styr på maden

Inden du begiver dig ud på din cykeltur, er det vigtigt, at dine depoter er fyldt op. Spis nogle madvarer med mange kulhydrater, så du har den nødvendige energi. Desuden er det smart, hvis du har snacks med på ruten, eftersom du på den måde altid har mulighed for at få en energiindsprøjtning, som kan hjælpe dig igennem strabadserne.

Forøg intensiteten af træningen løbende

Skal du blive ved med at forbedre dig selv, er det vigtigt, at du bliver ved med at sætte krav. I takt med at du bliver bedre, skal intensiteten øges. Det kan du gøre på flere måder såsom at forlænge din rute, køre op ad flere bakker, benytte højere gear eller andet, som kan medvirke til højere intensitet. Mulighederne er mange, og det er vigtigt, at der altid bliver gjort noget for at gøre det hårdere for dig selv – ellers opfylder du ikke dine forhåbninger og mål.

Del med dine venner:

Comments are closed.