5 ting du skal overveje før du køber en mountainbike

0

Det kan virke uoverskueligt at købe en mountainbike med alle de forskellige muligheder man har i form af mærker, modeller, forskellige komponenter og tekniske betegnelser. Derfor er der her en lille guide til, hvordan du let finder vej i vildnisset og kommer tættere på dit køb af en mountainbike.

Før du starter

Tænkt dig godt om hvad det er du vil have ud af din nye mountainbike: Hvilke områder har du i nærheden du kan komme ud og køre i? Hvor ofte tror du, at du vil komme til at bruge den? Hvor meget vil du betale for den? Behøver det at være den nyeste og/eller dyreste model? Kan du selv reparere den, eller ønsker du at have mulighed for at få den repareret i nærheden? Nogle cykelforretninger har for eksempel landsdækkende service – Se https://www.smartcykler.dk/kundeservice/vedligeholdelse.

Din mountainbike må godt være billig

Kvalitet og pris følges ofte ad, men ikke altid. Og helt afhængig af dit behov, kan du sagtens købe en mountainbike til 5000-6000 kroner (https://www.smartcykler.dk/cykler/-/mountainbikes/price-3099-6000/ ) og få ligeså meget glæde af den, som hvis du købte en til 12.000 kroner eller derover. Der er mange tekniske dele og betegnelser på en mountainbike, men de dele du skal være mest opmærksom på er stel, bremser, krank, hjul, nav, forgaffel, affjedring. For eksempel har stellets udformning stor betydning for, hvordan du sidder på din mountainbike og du skal derfor finde ud af om du sidder bedst oprejst eller foroverbøjet.

Hav det rette sikkerhedsudstyr

Det er utroligt vigtigt at købe det rigtige udstyr, når du skal i gang med at cykle på mountainbike. Dette giver selvfølgelig en sikkerhed for, at du ikke kommer til skade, men kan også give dig endnu bedre ture i skovene, da du måske tør tage lidt flere changer og derved få en federe oplevelse. Din hjelm skal passe til dit hovedstørrelse og er du begynder, er en normal hjelm ganske fin. Full-face hjelme er til professionelle og til dem der kører på ekstreme op- og nedkørsler.

Det er bare med at komme igang!

Det kan godt tage tid at udvælge og købe sin nye mountainbike, men så snart du har den stående klar og har hjelmen på hovedet, er det bare med at komme afsted. Der er masser af natur i Danmark, så det er bare med at komme afsted og du kan endda finde inspiration til forskellige mountainbike ruter på for eksempel naturstyrelsens hjemmeside: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/aktiviteter/mountainbike/

Pleje af din mountain bike

Man bliver beskidt af at købe en mountainbike, det er en ting der er helt sikkert. Det er derfor vigtigt at rengør cyklen efter du har kørt på den, især hvis det har regnet og der har været meget mudder. Hvis du ikke sørger for at rengøre og vedligeholde delene på din mountainbike, kan de blive slidt hurtigere ned eller gå i stykker. Sørg da også altid for at spænde efter og smøre.

God fornøjelse!

Del med dine venner:

Skriv en kommentar