Pulsur – Uundværligt hvis du er seriøs med din sport

0

Vi har tidligere skrevet om pulsbæltet Polar H7, men nu er det tid til at kigge nærmere på de pulsmålere, man kan spænde om håndledet i stedet for om brystet.

Er du løber eller rytter, og går du ret meget op i din sport/idræt, så kan du ikke undvære et pulsur. Med et rigtigt godt pulsur kan du nemlig se, hvor meget du rykker dig, og du kan tilrettelægge din træning, lige som du har lyst til. Det er især godt til intervaltræning, hvor du kan følge din pace (tid pr. minut), når du løber – hvilket er essentielt, hvis du vil opnå en bestemt tid. Et pulsur er helt genialt til personen, der gerne vil have mere styr på sit løb eller cykling. Det er muligt at tracke din tid på, hvor hurtigt du løber per km, hvor langt du har løbet, hvor mange kalorier du forbrænder, hvor meget du bevæger dig op og ned, hvor længe du har kontakt med jorden, og så naturligvis din puls.

Hjælper dig med at få indsigt i dine fremskridt og præstationer

Ved at træne målrettet kan du opnå en bedre puls. Jo bedre form du er i, des lavere vil din hvilepuls blive, og du har bedre kontrol over din kondi. Du vil hurtigt opdage, at jo bedre form du er i, des nemmere har du det ved at klar krævende ting; såsom at gå op af trapper – det vil føles som en leg.

Et pulsur er helt unikt og en vanvittig god træningsmakker, som kan give din træning et seriøst skub bag i. Du kan virkelig optimere din træning, når du ved, hvordan du performer her og nu. På den måde kan du sætte nogle mål, som du bedre kan nå ved hjælp af dit pulsur, som ofte har rigtig mange nyttige features, der kan benyttes som pejlemærker til at forbedre dine præstationer.

Egner sig både til løberen og cykelrytteren

Mange professionelle og seriøse løbere og cykelryttere bruger pulsur. Uden et pulsur er det ikke muligt at være sikker på din nuværende form uden at skulle forbi en klinik, der kan veje og måle dig. Det kan du med et pulsur, som hele tiden tracker på de parametre, du selv ønsker.  

Det er klart, at der er stor forskel på pulsure og kvaliteten af dem, og ligeledes afhænger dit valg af ur meget af, hvad du skal bruge det til, og hvor mange penge du vil smide efter det. Der findes en del webshops på internettet, der sælger pulsure til både nybegyndere og profferne eksempelvis Byman Sport. Er du meget seriøs med din sport, og vil du gøre alt, hvad du kan for at blive bedre, så skal du naturligvis se efter et ur, der kan lidt af det hele. Der er nemlig vanvittigt mange parametre, du kan tracke på.

Ønsker du at blive hurtigere til løb, så er intervaller et godt sted at sætte ind. Her kan du fx sætte dit ur til 1000 meter per interval med 30 sekunders pause. Du får hele tiden et bip, når tiden er gået, eller når du er nået de 1000 meter. Undervejs kan du se din pace, så du ved, hvor hurtigt du skal løbe, eller hvor langt der er igen. Det er altså et helt unikt værktøj til at blive en bedre løber eller en bedre cykelrytter. For det fungerer jo på nøjagtig samme måde, når du cykler. Du kan træne dit iltoptag, så du bliver mere udholdende, så du kan holde længere og i et højere tempo.

Et redskab til opbyggelse af form og kondi – men kan også bruges under selve løbet

Med et pulsur kan du se, hvilke pulszoner du ligger i. Det er nyttigt i forhold til din træning, så du ved, hvilken zone du skal holde dig i. Når du er i mindre god form, vil du hurtigere stige i zoner – det vil sige, at det hurtigere bliver hårdt for dig. Ofte når du skal anlægge en grundform, som er skadesforebyggende, er det meget nyttigt at vide, hvordan din puls er, så du kan ligge i de rigtige zoner og ikke overanstrenge dig.

Du kan altså bruge dit pulsur til at overvåge din form hele tiden, og du kan bruge det til at blive bedre. Skal du fx deltage i et løb, er det svært at holde den samme fart under hele løbet, hvis ikke du har en eksakt tid at gå efter. Når du har trænet i at løbe i et vist tempo, kan du bruge dit ur til at se, hvor hurtigt du løber hele vejen og på den måde holde et stabilt tempo.

Man ser ofte, at folk løber for hurtigt i starten af et løb og går kolde til sidst; typisk fordi de ikke har styr på tiden eller pulsen. Har du en intention om at løbe et halvmarathon på 1 time og 35 minutter, så ved du, at du skal løbe ca. 4 minutter og 29 sekunder per kilometer – og det kan du holde øje med, at du gør på dit pulsur. Derfor er det helt genialt og totalt uundværligt for dig, der tager din sport seriøst. Det er uden tvivl den bedste træningsmakker, du kan få – og det betaler sig med det samme!

Del med dine venner:

Comments are closed.